Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE hraje doma s Děčínem

BK REDSTONE hraje doma s Děčínem

foto: Petr Pelíšek

28. 09. 2021 - 14:00

Po výjezdu do Opavy budou basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko pokračovat v Kooperativa NBL domácím zápasem proti Děčínu. V olomoucké Čajkaréně se bude hrát ve středu 29. září od 18 hodin.

„Na vlastní palubovce jsme naposledy nezvládli střetnutí s Kolínem a to chceme napravit. V sestavě Děčína je celá řada kvalitních hráčů a ty musíme na obranné polovině ubránit,“ řekl trenér Robert Skibniewki, který současně vnímá, že Děčín hraje agresivní a kontaktní basketbal. „Je to soupeř prezentující se tvrdým basketbalem. I proto jsme v přípravě nastoupili proti některým polským týmům, kteří hrají podobně. Očekávám velký boj,“ podotkl Skibniewski.

V předchozích domácích zápasech tým BK REDSTONE dostal od soupeřů před devadesát bodů, to potřebují Hanáci zlepšit, aby byli dostatečně konkurence schopní v rámci celé Kooperativa NBL. „Nemůžeme hrát systémem koš za koš. Útokem se nedá dlouhodobě a opakovaně vyhrávat. V minulých zápasech jsme v některých pasážích ukázali, že basketbal umíme, tak se ale potřebujeme prezentovat celých čtyřicet minut. Věřím, že se to podaří, nejlépe hned proti Děčínu,“ uvedl Skibniewski.

Hanáckému týmu se zatím nedaří v obraně, což uznává také Filip Halada. „V defenzivě máme problém, přestože jsme do sezony šli s tím, že budeme agresivní tým, který nebude dostávat hodně bodů. Zatím tento plán neplníme. Útočit umí každý, základem je ale obrana a ta je o srdci a chuti se poprat. V této oblasti se potřebujeme zlepšit. Zatím jsme strašně moc hodní a to nemůže vycházet,“ řekl křídelník BK REDSTONE.

Další články