Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE na favorita nevyzrál

BK REDSTONE na favorita nevyzrál

foto: Petr Pelíšek

03. 11. 2021 - 20:42

První polovinu základní části zakončili basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko porážkou. V domácím prostředí nestačili na favorizovaný USK Praha, který získal osmou výhru v sezoně po výsledku 104:85.https://www.bkredstone.cz/

Vysokoškoláci domácí hráče od začátku nešetřili a už ve 3. minutě vedli po akci Mangase 9:2. Domácí prapor pak zvedl nový hráč v sestavě Sreten Kneževič, který dal jen za první čtvrtinu jedenáct bodů a přiblížil Hanáky na rozdíl jediného bodu (13:14). Vysokoškoláci pak ale dokázali přidat a především v závěru periody si opět vypracovali větší náskok. Po deseti minutách Olomoucko prohrávalo 19:25.

Olomoucko nehrálo špatně, umělo se prosadit v útoku a bojovalo také pod vlastním košem, nedokázalo však pohlídat hostujícího střelce Westa, který proměnil v rychlém sledu dvě trojky a natáhl vedení USK ve 13. minutě na 33:24. Pak se sice hráči BK REDSTONE přiblížili na čtyři body, po šňůře Pražané opět odskočili. V závěru poločasu byli o kousek lepší domácí a upravili na 44:51 po dvaceti minutách.

Hned po přestávce Hanáci snížili na rozdíl tří bodů (48:51) pak ale přišla útočná smršť USK. Vysokoškoláci agresivním napadáním vyvedli domácí z rytmu a přineslo jim to vedení 62:49 ve 24. minutě. O dvě minuty později dokonce Olomoucko prohrávalo o dvacet bodů - 49:69. Svěřenci Roberta Skibniewského ani za tohoto stavu nic nezabalili a snížili na 63:73 po třiceti minutách.

Na začátku poslední čtvrtiny domácí vyrobili zbytečnou ztrátu a z protiútoku inkasovali pro trojce Kyzlinka. Jejich ztráta pak ještě narostla a koncovka se dohrávala v režii pražského výběru.

„Nejsme v ideální situaci, přišli noví hráči, další byli zranění. Přesto tým bojovat a chtěl uspět. Nevzdal se, což je pozitivní. Proti hodně našlapané sestavě to ale měl těžké především fyzicky a to se projevilo ve výsledku,“ řekl Robert Skibniewski, trenér BK REDSTONE Olomoucko.

Další články