Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE narazí na rozjetý USK Praha

BK REDSTONE narazí na rozjetý USK Praha

foto: Petr Pelíšek

02. 11. 2021 - 21:30

Až nečekaně dobře si v Kooperativa NBL vede celek USK Praha, nejbližší soupeř BK REDSTONE Olomoucko. Střetnutí 11. kola soutěže završí první polovinu základní části a vysokoškoláci v něm budou hájit třetí místo tabulky. Utkání se hraje v Čajkaréně 3. listopadu od 18 hodin.

„Vysokoškoláci trefili posily a hrají opravdu dobře. Pomohl jim návrat Tomáše Kyzlinka z Itálie. Čeká nás opravdu kvalitní protivník, který prožívá hodně dobrou sezonu,“ uznává kvalitu USK trenér BK REDSTONE Olomoucko Robert Skibniewski.

Pražané v deseti odehraných zápasech dokázali sedmkrát zvítězit a daří se jim i na palubovkách soupeřů. Vyhráli čtyři ze šesti utkání venku, když uspěli například v Brně, Děčíně nebo Pardubicích. Prohráli pouze v Ústí nad Labem a Opavě. Naposledy padli v minulém kole, když Na Folimance nestačili na Nymburk.

„Hodně rychle bylo jasné, kdo je lepším týmem. Hned od začátku jsme ztráceli. Snažili jsme se, hráli tvrdě, ale dělali jsme spoustu chyb v obraně i útoku. Máme na čem pracovat,“ konstatoval po utkání minulého kola kouč USK Josh King.

Obvykle se však na své svěřence může spolehnout. Především na Kyleho Mangase a Nathaliela Westa, zámořské posily nového výběru. Dalším téměř dvacetibodovým střelcem je Tomáš Kyzlink.

„Víme, kde je největší palebná síla USK, nesmíme ale zapomínat i na další kvalitní hráče Pražanů. Pro tým je hodně důležitá pomoc zkušeného Jan Štěrby a dobře hraje na rozehrávce také Marek Vyroubal. Potřebujeme zopakovat domácí defenzivní výkon proti Brnu. Když k němu přidáme lepší zakončení, nebudeme bez šancí,“ míní Skibniewski.

Další články