Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE posílil Milan Nikolič

BK REDSTONE posílil Milan Nikolič

foto: archiv redakce

19. 11. 2021 - 16:04

Po pondělním představení nového trenéra dnes BK REDSTONE Olomoucko zveřejnil jméno další z posil. Tým hanáckých basketbalistů byl rozšířen o univerzálního hráče Milana Nikoliče, který může nastupovat hned na čtyřech pozicích. Nová devětadvacetiletá posila se poprvé představí proti Opavě. Srbský basketbalista měřící 201 centimetrů v minulosti působil také ve druhé španělské lize a v minulé sezoně pomohl Spišské Nové Vsi ke slovenskému titulu. Naposledy hrál za srbský Zlatibor Cajetina. BK REDSTONE hraje zítra od 18.00 v Čajkaréně proti Opavě.

„Má rychlé nohy a velký přehled. Umí zakončit z dálky, nebojí se najet pod koš a okamžitě se vrací do obrany. Nemá problém udělat krok navíc a vypomoci spoluhráčům v defenzivě,“ řekl sportovní manažer BK REDSTONE Michal Pekárek. Nikolič přichází rozehraný, protože v srbské lize nastoupil do soutěžního zápasu ještě ve druhé polovině října. Se Zlatiborem Cajetina se rozloučil v utkání s Vršacem a zaznamenal double –double za deset bodů a stejný počet doskoků. V průběhu minulé sezony patřit v sestavě Spišských Rytířů k hodně vytěžovaným hráčům. Hrál přes šestadvacet minut, střílel průměrně 14,1 bodu a získával téměř šest doskoků na zápas.

„Stejně jako při předchozím mistrovském utkání s Nymburkem platí, že je to v této situaci dobrý soupeř, který je favorit. Je to lepší, než kdybychom nastoupili proti týmu, který bychom měli porazit,“ řekl trenér Miljan Čurovič, který zažil svoji premiéru na střídačce v prohrané dohrávce 7. kola v Nymburce. „Některé věci, které jsme chtěli odehrát, jsme zvládli. Kluci dodrželi některé zásady, které jsme si vytyčili před utkáním. Dává nám to naději, že můžeme pokračovat v práci,“ uvedl kouč BK REDSTONE.

Zápas s posledním ligovým finalistou bude mít i charitativní podtext. Polovina výtěžku ze vstupného půjde na konto Obecně prospěšné společnosti Šance Olomouc, což je nezisková organizace, která již od roku 1991 pomáhá hematologicky, onkologicky a chronicky nemocným dětem. V průběhu utkání proběhne také dražba tří adventních věnců, i takto získanou částku převezme ředitelka Šance Olomouc Herta Mihálová. „Jsme olomoucký klub a chceme podporovat podobné projekty na území našeho města,“ řekl generální manažer BK REDSTONE Libor Špunda. „Věřím, že do Čajkarény dorazí co nejvíce fanoušků a získaná částka bude zajímavá,“ dodal Špunda.

Další články