Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE se trápil v útoku, Ústí toho využilo

BK REDSTONE se trápil v útoku, Ústí toho využilo

foto: Petr Pelíšek

28. 12. 2021 - 21:44

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko hráli letošní poslední utkání Kooperativa NBL doma v Čajkaréně. A i přes snahu jim nevyšlo. Podlehli Slunetě Ústí nad Labem 61:73. Hanákům se nevedlo především na útočné polovině, v poslední čtvrtině dali dokonce pouze sedm bodů.

Domácí proměnili až svůj šestý střelecký pokus a tomu odpovídalo také skóre 2:5 ve 3. minutě. Sluneta byla klidnější a také efektivnější, přestože nehrála bezchybný zápas. Na konci 6. minuty vedla 12:4, pak si ale také vybrala slabší chvilku, když netrefila ani tři naprosto otevřené střelky z dálky. Olomoucko toho dokázalo částečně využít. Do vedení se sice nedostalo, přesto stáhlo svoji ztrátu na 10:12 po deseti minutách. Na začátku druhé čtvrtiny zaznamenal dokonce Nikolič koš s faulem a otočil na 13:12, vzápětí ale domácí ztratili koncentraci v obraně a ve 14. minutě prohrávali 16:27. Jejich ztráta pak narostla až na čtrnáct bodů, především kvůli špatné koncovce. Hráči BK REDSTONE se dlouho nedokázali trefit z dálky a proměnili až třináctou střelu za tři body. V poločase i díky tomu prohrávali 27:38, přesto drželi šanci na obrat.

V úvodu druhého poločasu bylo vidět, že domácí hráči dostali v kabině zabrat. Větší bojovností se už po třech minutách přiblížili na 34:41 a tlačili na ústeckou obranu. V několika případech dokonce mohli minimálně vyrovnat, nejblíže k tomu byli při trestných hodech Dukanoviče, po kterých prohrávali pouze 49:50. Sluneta sice opět odskočila do většího náskoku, před poslední čtvrtinou BK REDSTONE přesto prohrával pouze 54:57. V rozhodující pasáži střetnutí hráčům Olomoucka opět odešla střelba a v průběhu prvních šesti minut závěrečné periody dali pouhé tři body. Díky tomu prohrávali 68:57, a přestože v obraně dřeli až do konce, mizerná ofenziva je připravila o naději na úspěch.

„Je to velké zklamání. V útoku jsme selhali. Nevím, čím to je. Máme dobré hráče i dobré střelce, v zápase se to ale opět neukázalo. Nedaří se nám přenést výkon z tréninku do zápasu. Přecházíme otevřené a snadné střely, to se děje, pokud máte problém s psychikou. Po špatném poločase jsme se ve třetí čtvrtině vrátili do zápasu, zkušené Ústí si ale koncovku pohlídalo. Poslední minuty odehrálo, tak, jak potřebovalo,“ řekl Miljan Čurovič, trenér BK REDSTONE Olomoucko:

„Bylo to klasické utkání po vánoční přestávce. Ani jeden soupeř nepředvedl nějaký velký výkon. V prvním poločase jsme byli lepší, nepodařilo se nám ale proměnit ještě některé volné střely. Mohli jsme bodově ještě více odskočit. Nepodařilo se to, proto se utkání hrálo až do konce,“ uvedl Jan Šotnar, trenér BK Sluneta Ústí nad Labem.

Další články