Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE stupňoval tempo a má další výhru

BK REDSTONE stupňoval tempo a má další výhru

foto: Petr Pelíšek

23. 03. 2022 - 23:13

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko jsou zase o něco blíž k záchraně. V 9. kole nadstavby Kooperativa NBL doma v Čajkaréně přehráli Jindřichův Hradec 90:81, když po třech čtvrtinách prohrávali. Ovšem finiš měli famózní.

Hanákům nevyšel vůbec ideálně vstup do utkání. Od prvních minut prohrávali a museli dohánět. To se postupnými krůčky dařilo. BK REDSTONE se stále držel hostům na dostřel. A když pak ve druhé půlce přidal v defenzivě, byly hostující zbraně smazány a domácí začali zvyšovat obrátky. V poslední čtvrtině manko stáhli definitivně, dostali se konečně do vedení, která už potom nepustili.

„Klukům jsem před zápasem říkal, že když se nedostaneme do play-off, tak tohle bude zápas, jaké jsou v play-off. A také byl, bylo tam všechno. Hosté měli výborný začátek, ale tam mě naštvalo, že jsme měli jen jeden faul. Byli jsme si vědomi toho, co chceme hrát, ale v první čtvrtině to tak nebylo. Potom, když jsme začali kontrolovat obranu a začali jsme zápas lámat. Soupeř už nemohl dávat tak lehce body. A jsem rád, že jsme to dokázali,“ řekl Miljan Čurovič, trenér BK REDSTONE Olomoucko.

Vstup do duelu se olomouckému celku nevydařil.  „Nemůžu říct, že jsme nebyli agresivní, ale nebyli jsme v úvodu zápasu precizní. Nedělali jsme věci, které jsme měli dělat. Ale pokud máme v první čtvrtině jen jeden faul a necháme soupeře dát sedm trojek, to je neuvěřitelné. Ovšem pak jsme se zlepšili a ve druhém poločase už to bylo dobré. Ale takový je basketbal. Musíte pořád věřit,“ podotkl Čurovič

Do konce soutěže ještě zbývají odehrát tři kola. „Jistého ještě nic nemáme. Jdeme zápas od zápasu, ale určitě jsme udělali velký krok k tomu, abychom se zachránili a vyhnuli se baráži. Všichni bojujeme o záchranu jako o život. Z posledních šesti utkání jsme pět vyhráli. V poslední době hrajeme dobře a jsem rád, že jsme důležitý zápas zvládli i mentálně. Jsme na dobré cestě,“ uvedl kouč BK REDSTONE.

Tým vedl za výhrou Nicholas Tomsick, zaznamenal třiadvacet bodů. „Musím říct, že je fantastický kluk. Má velký vliv na mužstvo. Byly tam nějaké věci, které neudělal správně, ale věřil jsem mu. Pořád dává důležité body, jsem hrdý na to, jak zahrál nejen on, ale celé mužstvo, kluci zahráli fantastický basketbal,“ uvedl Čurovič.

Další články