Zde může být vaše reklama.

Budou i posily BK REDSTONE už má nového trenéra

BK REDSTONE už má nového trenéra

foto: archiv redakce

15. 11. 2021 - 18:23

https://www.bkredstone.cz/Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko čekají na výhru ji jedenáct kol. Naposledy v Kolíně prohráli po boji až po prodloužení, to byl tým po vedením provizorních trenérů. Klub z Hané totiž vyměnil kouče. Ten nový začal pracovat dnes. V dalším pokračování Kooperativa NBL povede basketbalistky BK REDSTONE Olomoucko Miljan Čurovič. Rodák ze srbského Vrbasu se s vedením klubu dohodl na smlouvě do konce probíhající sezony a k mužstvu se připojil v pondělí.

„Jednání bylo korektní a rychlé. V naší situaci jsme chtěli získat trenéra co nejdříve a to se nám povedlo. Věříme, že nový kouč s týmem dosáhne na lepší výsledky a zvládne náročné měsíce, které nás čekají,“ prohlásil generální manažer BK REDSTONE Libor Špunda. „S novým koučem probíráme formu posílení kádru. Máme několik možností, rozhodovat se budeme poměrně rychle. Shodli jsme se na tom, že v naší situaci potřebujeme zkušené hráče,“ dodal.

Čurovič je bývalým kvalitním hráčem, který si během kariéry zahrál například nejvyšší soutěže na Slovensku nebo v Polsku a v dresu BK Sadská si v sezoně 2005/2006 vyzkoušel i elitní českou ligu. Během trenérské kariéry slavil zatím osmačtyřicetiletý kouč největší úspěchy na Slovensku, kde k titulu dovedl Komárno a Prievidzu a Košice dovedl k vítězství ve Slovenském poháru. V posledních dvou sezonách trénoval v maďarském Jaszbereny KSE. „Jde o razantního trenéra. Tým rozhodně dostane nový impuls,“ míní Špunda.

Další články