Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE v moravském derby hostí Novou huť

BK REDSTONE v moravském derby hostí Novou huť

foto: Petr Pelíšek

18. 02. 2022 - 12:00

V posledním ligovém utkání před reprezentační přestávkou přivítají basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko Ostravu. Hanáci se v sobotu 19. února od 19 hodin pokusí odčinit poslední domácí nezdar s Jindřichovým Hradcem.

„Nemůžeme připustit, aby se podobný zápas opakoval. Všichni víme, o co se hraje. Tomu musí odpovídat naše bojovnost a nasazení. Pod naším košem očekávám maximální důraz při obraně střelců i na doskoku. Bez toho se neobejdeme,“ uvědomuje trenér BK REDSTONE Miljan Čurovič.

Tradiční moravské derby slibuje zajímavou podívanou, především v sestavě Nové huti je celá řada hráčů, kteří dříve působili na Hané. Nejvyšší soutěži si ve středomoravském regionu zahráli Martin Nábělek, Filip Šmíd, Jiří Dedek, jako host zde působil Petr Bohačík a hanáckou minulost má také současný trenér Adam Choleva.

Oba soupeři na sebe v sezoně narazí potřetí. V předchozích zápasech se radovala Nová huť. V Olomouci vyhrála 87:71, v domácí hale Tatran pak 86:81. Utkání druhého kola nadstavy bylo kvůli covidu odloženo a bude se dohrávat později.

„Na to, co bylo, už nemyslíme. Díváme se dopředu. Čeká nás soupeř, který v sezoně několikrát ukázal, že má opravdu dobré hráče prakticky na všech postech. Chceme hrát jednoduše a účelně. Přesně tak se nám podařilo porazit Opavu. Pokud se nám to podaří, máme slušnou šanci uspět,“ věří Čurovič.

Další články