Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE zaplatil za herní výpadek

BK REDSTONE zaplatil za herní výpadek

foto: Petr Pelíšek

06. 12. 2021 - 15:31

S hodně nepříjemnou porážkou se museli v 16. kole Kooperativa NBL smířit BK REDSTONE Olomoucko. S Ostravou prohrál 71:87, když naposledy vedl ve 3. minutě první čtvrtiny. Pak už jen marně stíhal dobře hrajícího soupeře.

Domácí výběr přitom začal dobře a vedl 5:0, od stavu 7:4 se mu ale přestalo dařit na obou polovinách a domácí kouč si za stavu 9:15 vybíral už v 5. minutě oddechový čas. Ani krátká pauza Olomoucku nepomohla. Hráči se až neuvěřitelně trápili na útočné polovině a Ostrava bez potíží navyšovala své vedení. Po první čtvrtině hosté vedli 26:11 a to ještě Nábělek neproměnil závěrečný nájezd na koš.

Zmar domácích basketbalistů v ofenzivě pokračoval i na začátku druhé periody. Ze hry se trefili až ve 13. minutě po trojce Dukanoviče. To bylo ovšem ve chvíli, kdy Nová huť vedla o devatenáct bodů. Hanáci ale nepřestali bojovat o vlastní sebevědomí a postupně se dostali do utkání. V 16. minutě už Halada snižoval na 27:35. Olomoucko se dostalo dokonce na rozdíl šesti bodů, poslední minutu ale nezvládlo a poločas prohrálo 39:52.

Ještě před začátkem druhého poločasu byl vyloučený domácí trenér Miljan Čurovič a pouze z tribuny sledoval snažení svých hráčů, kteří se dlouho marně snažili stlačit ztrátu pod deset bodů. Povedlo se to až dvě minuty před koncem čtvrtiny po tříbodové akci Dukanoviče (55:64). Rozdíl devíti bodů mezi soupeři byl také na konci třetí čtvrtiny, po níž Ostrava vedla 69:60.

Na začátku závěrečné pasáže Olomoucko vyrobilo tři ztráty během dvou minut a rázem prohrávalo 62:76. Ostrava i nadále trestala každou chybu Hanáků, a když Bohačík smečí upravil na 64:85, bylo po zápase.

„Bylo vidět, jak se projevily změny, které jsem začal v tréninku. V hlavách se to zamotalo, bylo jich příliš. Zaplatili jsme daň. Přesto věřím, že se tým zvedne. Až si změny sednou, půjdeme nahoru, protože hráči trénují výborně. Zápas mi nevyšel ani osobně. Vyloučení do něj vlastně zapadlo,“ řekl Miljan Čurovič, trenér BK REDSTONE Olomoucko.

Další články