Zde může být vaše reklama.

Opět smolný konec BK REDSTONE zase ztratil zápas v závěru

BK REDSTONE zase ztratil zápas v závěru

foto: Petr Pelíšek

03. 10. 2021 - 21:25

Až poslední čtvrtina rozhodla o vítězi zápasu 5. kola Kooperativa NBL, v němž celek BK REDSTONE Olomoucko hostoval v Ostravě. S Novou hutí prohráli 81:86, přestože byli v utkání ve vedení delší dobu, než soupeř.

Především nováčci v dresu BK Redstone si chvíli zvykali na netypický prostor ostravské haly a díky tomu domácí po trojce Ubilly získali vedení 12:6 ve 4. minutě. Pak se ale karta obrátila. Hanáci zaznamenali deset bodů v řadě a otočili výsledek. Nová huť sice přidala v agresivitě a dokázala ještě v jednom případě jít do vedení, závěrečná střela ovšem patřila Carpenterovi, který svému týmu zajistil vedení 23:21 po deseti minutách.

Ve druhé části střetnutí se na chvíli střelci na obou stranách zasekli. Především pivoti neproměnili ani kvalitní přihrávky svých rozehrávačů a ve 14. minutě byl stav vyrovnaný 26:26. O dvě minuty později Feštr zahájil nápor BK Redstone, po němž Ostrava rychle ztrácela sedm bodů a v koncovce poločasu už hosté své vedení udržela. Do kabiny odcházeli svěřenci kouče Roberta Skibniewského za příznivého stavu 39:35.

Oba týmy toužily po druhé výhře v sezoně a tomu odpovídalo jejich nasazení po návratu na palubovku. Olomoucko trápil především Ubilla a jeho střelba z dálky, na druhé straně se ke kvalitnímu výkonu rozehrál Vučkovič podporovaný Carpenterem. I díky tomu celek BK Redstone se v jednom okamžiku celek BK Redstone odpoutal od soupeře na rozdíl pěti bodů, přesto po třiceti minutách vedli hosté pouze 57:56. Klíčový moment přišel necelé čtyři minuty před koncem, kdy se za stavu 72:70 pro Ostravu vyfauloval Carpenter. Basketbalisté Olomoucka o chvíli později prohrávali o šest bodů, a i když se pak z dálky trefil Feštr a Sehnal, ztrátu už na v euforii dohrávající domácí sestavu, nedohnali.

„Chtěli jsme vyhrát stejně jako domácí, kteří byli v závěru chytřejší a mají druhou důležitou výhru,“ řekl Robert Skibniewski, kouč BK REDSTONE Olomoucko.

Další články