Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE získal americké posily pro závěr sezony

BK REDSTONE získal americké posily pro závěr sezony

foto: Petr Pelíšek

04. 03. 2022 - 10:38

Hned dvě posily získalo vedení BK REDSTONE Olomoucko na konci první poloviny nadstavbové části Kooperativa NBL. Důležitý zápas čeká Hanáky již v sobotu v podvečer, to hrají v Jindřichově Hradci.

„Před rozhodující fází sezony se tým doplnil. Před klíčovými zápasy chceme, abychom měli soupisku zaplněnou i pro případ eventuálního zranění,“ potvrdil příchod hráčů sportovní manažer BK REDSTONE Michal Pekárek. „Nominaci bude dělat trenér podle aktuální formy,“ připomenul Pekárek skutečnost, že v týmu je teď šest zahraničních basketbalistů a do zápasu jeden nebude moci zasáhnout.

Střeleckou potenci týmu by měl vylepšit Daquan Bracey. Rodák z Baltimore se přesunul z Turecka, kde hrál druhou nejvyšší soutěž za tým Akhisar Belediye. Čtyřiadvacetiletý hráč byl nejlepším střelcem klubu s průměrem 22,6 bodu na zápas.

V dosavadním průběhu sezony dvakrát překonal hranici čtyřiceti bodů a přichází patřičně rozehraný, protože poslední mistrovské utkání odehrál 23. února. Ve svém posledním vystoupení nastřádal osmadvacet bodů a šest asistencí.

Druhým nováčkem v sestavě Olomoucka je Freddie McSwain. V průběhu sezony si zahrál v Lucembursku a Makedonii, dříve působil v Kanadě, Brazílii a Rakousku. Během studií hrál NCAA za Indianu. Na Hanou dorazil z celku KK Kumanovo z makedonské Superligy, ve které dával přes třináct bodů na zápas a sbíral v průměru přes pět doskoků.

„V obou případech jde o hráče, kteří jsou v zápasovém zatížení a měli by nám pomoci na obou polovinách hřiště. Věřím, že nám okamžitě pomůžou,“ doufá sportovní manažer Olomoucka.

Další články