Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE ztratil v Brně vedení

BK REDSTONE ztratil v Brně vedení

foto: Petr Pelíšek

02. 01. 2022 - 22:44

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko mají za sebou další z už pěkné řádky zápasů, kdy jim v této sezoně po dobrém až výborném výkonu zbyly jen oči pro pláč. Do půle se jim v Brně dařilo oplácet podkošovou hru domácích stejnou mincí a na přelomu druhé a třetí čtvrtiny otočili i s pomocí brněnských ztrát. Jenže poslední čtvrtina Brna byla drtivá.

Pak ale Brno definitivně srovnalo krok, přidalo v obraně a na zádech pěti ztrát Hanáků vyskočilo 90 sekund do konce do rozhodného vedení 82:74. Vydřenou výhrou 85:76, po čtvrté čtvrtině 26:11, se na třetím místě odpoutalo od USK, naopak REDSTONE nabral šestou porážku v řadě.

„Jsme rádi za vítězství, bylo to těžké utkání, Olomoucko hrálo velice dobře. Trápilo nás na doskoku, celé tři čtvrtiny. V poslední čtvrtině se projevila naše širší rotace, začali jsme hrát víc koncentrovaně, přitlačili jsme v obraně a utkání jsme nakonec zvládli a to je to nejdůležitější,“ řekl Martin Vaněk, asistent trenéra Basket Brno.

„Prohráli jsme. Respekt patří Brnu. Hráli jsme dobře, jsem pořád plný emocí, chtěl bych svým hráčům pogratulovat i přesto, že jsme prohráli. Kontrolovali jsme zápas, ale v posledních třech minutách jsme jej ztratili. Věřím ale, že nám to dodá na sebevědomí a jako tým porosteme,“ uvedl Miljan Čurovič trenér BK REDSTONE Olomoucko.

„Podali jsme dobrý výkon, bohužel s nešťastným koncem. Po většinu zápasu jsme byli dobrým soupeřem, ne-li lepším, ale v koncovce se nám to nepodařilo dotáhnout, když Brno přitlačilo v obraně. My jsme párkrát ztratili míč, dostali jsme několik lehkých košů a tam se to zlomilo. Poučíme se z dnešních chyb a příště, kdy hrajeme s Hradcem Králové doma, to pro nás dopadne lépe,“ řekl Lukáš Feštr, rozehrávač BK REDSTONE.

Další články