Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE ztratil zápas na přelomu poločasů

BK REDSTONE ztratil zápas na přelomu poločasů

foto: Petr Pelíšek

22. 09. 2021 - 21:19

Nedůsledná obrana v prvním poločase a na začátku třetí čtvrtiny připravila basketbalisty BK REDSTONE Olomoucko o naději na úspěch v utkání druhého ligového kola proti Kolínu. S bronzovým medailistou z poslední sezony Hanáci prohráli 87:98, přestože v poslední čtvrtině zápas dokázali zdramatizovat.

Hosté z Kolína zahájili pořádnou kanonádou a proměnili první čtyři střely za tři body. Díky tomu se dostali do menšího náskoku, který ovšem Hanáci pokaždé zlikvidovali a sami udeřili v 8. minutě. Nejprve se z dálky trefil Carpenter a vzápětí rychlý brejk zakončil Halada a Olomoucko rázem vedlo 24:19. Na jeho vedení nezměnil nic ani kolínských oddechový čas a domácí po deseti minutách vedli 27:23.

Polabský celek také ve druhé části střetnutí spoléhal na své kanonýry a vyplatilo se mu to ve 13. minutě, když po trojce Rožánka vyrovnal na 31:31 a o chvíli později získal i náskok čtyř bodů. V 15. minutě ovšem Halada ztrátu vymazal a soupeři se pak přetahovali o vedení. V 17. minutě ale přišel hostující nápor po nesportovní chybě Feštra. Tu potrestali Kolínští čtyřmi body v řadě a v poločase byl rozdíl mezi soky dokonce dvouciferný (48:59).

Návrat na palubovku Olomoucku nevyšel, naopak Kolín navýšil své vedení po šňůře osmi bodů a ve 24. minutě po trojce Číže to bylo z domácího pohledu kritické – 50:70. Už v průběhu přípravy hráči BK Redstone ukázali, že se ani za nepříznivého stavu nevzdávají a ukázali to i v ligovém utkání. Ve 27. se dostali na rozdíl dvanácti bodů, chyby při zakončení i rozehrávce je však zastavily v rozletu a deset minut před koncem prohrávali 63:80.

Po dobrém začátku poslední desetiminutovky Olomoucko upravilo na 69:83 a oživilo své naděje na dobrý výsledek. Ve 34. minutě už po trojce Halady Kolín vedl pouze 83:75 a vzápětí Wiggins ubral z domácí ztráty další dva body. V jednu chvíli už domácí ztráceli pouze čtyři body, ve 36. minutě však Mareš trefil trojku, hosté odskočili na sedm a reálně připravili výběr BK REDSTONE o naději na druhé vítězství v soutěži.

„Největší rozdíl mezi soupeři byl v obraně. Dostali jsme téměř sto bodů, to se nám nemůže stávat. První poločas se nepovedl. Padlo hodně košů, což se divákům muselo líbit, jako trenér se ale na to nechci dívat. Náš potenciál jsme ukázali někdy od 25. minuty. Tak ovšem potřebujeme hrát celých čtyřicet minut a ne pouze část utkání. Musíme to změnit, to je moje práce. Věřím, že se nám to povede,“ řekl Robert Skibniewski, trenér BK REDSTONE Olomoucko.

Další články