Zde může být vaše reklama.

Setkali se na Hané Brácha je fotbalový fanatik, řekl Pablo González

Brácha je fotbalový fanatik, řekl Pablo González

foto: Petr Pelíšek

10. 11. 2021 - 20:17

Záložník Pablo González (1993) je od roku 2019 v České republice. Nejprve hrál v pražské Dukle, nyní už hraje třetí sezonu za SK Sigma Olomouc. A pokud se chce vidět s rodinou, musí domů do Španělska. Ale teď je všechno jinak. V Olomouc hraje reprezentace Kuvajtu, kterou trénuje jeho bratr Carlos. Takže Pablo si reprepauzu ve FORTUNA:LIZE může užít netradičně. „Je velká náhoda, že Kuvajt hraje zrovna v Olomouc. Jsem rád, že se zase sejde celá rodina,“ řekl González.

Bylo trošku překvapivé zjištění, že trenér Kuvajtu je váš bratr. Jak se vůbec dostal k takovému angažmá?
Napřed tam trénoval tým do třiadvaceti let. Pak se přesunul k áčku jako hlavní kouč. A myslím si, že se mu daří, odvádí dobrou práci. No a zítra bude hrát v Olomouci proti České republice, což je velká náhoda. Jsem rád, že se zase sejde celá rodina.

Setkali jste se už spolu někdy v Olomouci? Nebo je to teprve v plánu?
Ano. Jsou tady od pondělního odpoledne. Stihli jsme si zajít na kávu, snažíme se potkat tak, jak je to možné. Ale není to jednoduché, protože je tady s týmem a samozřejmě se musí chystat na zápas s Českou republikou a také na ten, co hrají potom v Litvě. Ale snažíme se ten čas využít, když se můžeme vidět a snad budeme mít ještě příležitost.

Jaký byl bratr fotbalista? Jaká byla jeho cesta k trénování?
Je fotbalový fanatik. Hrál fotbal hodně, stejně jako celá naše rodina má fotbal rád, miluje ho. Hrával útočníka, ale na úplně špičkové úrovni, nebyl moc dobrý, spíše průměrný. Pak začal studovat vysokou školu, udělal si trenérskou licenci. Působil v Malaze, akademii Atletika Madrid, pak šel k týmu Kuvajtu do třiadvaceti let. A teď je u áčka.

Brácha říkal, že od vás sondoval nějaké informace o české reprezentaci. Co jste mu prozradil?
Myslím, že česká liga je hodně podobná české reprezentaci. Hraje se hodně takticky, s nasazením, hodně silové, fyzicky náročné, je tam presink, snaha jít rychle do zakončení, s tahem na branku, není tam tolik přihrávek, jako třeba ve španělském fotbale. Řekl jsem mu také nějaké informace o hráčích, kteří působí ve Spartě, Slavii nebo Plzni. Snažil jsem se mu pomoci, jak to jen šlo.

A jak tipujete, že utkání Česká republika versus Kuvajt dopadne?
Doufám, že to bude vyrovnaný zápas a bude to dobrý fotbal. Samozřejmě favoritem je Česká republika a měla by vyhrát. Ale věřím, že Kuvajt odvede dobrou práci a předvede dobrý výkon.

Další články