Zde může být vaše reklama.

Sigma má posilu Breite podepsal na Hané smlouvu do června 2022

Breite podepsal na Hané smlouvu do června 2022

foto: Petr Pelíšek

20. 02. 2020 - 15:50

Prvoligový SK Sigma Olomouc má druhou zimní posilu. Už v neděli proti Spartě možná nastoupí záložník Radim Breite (1989). Třicetiletý středopolař přichází na Andrův stadion z Liberce, v novém působišti podepsal smlouvu do června 2022. A hrát bude s číslem 22. V Liberci skončil po neshodách s trenérem Pavlem Hoftychem. „Pokud chci hrát fotbal, musel jsem odejít,“ uvedl Breite.

Na Andrově stadionu už dnes dopoledne trénoval. Ve dvojici s Václavem Pilařem, kterého zná, stejně jako Milana Kerbra, z působení v libereckém Slovanu. „Jsme rádi, že přišel. Je to typ fotbalisty, který se mi určitě líbí. Impulzivní, nerad prohrává. Měli jsme o něj zájem. Kontakty se Sigmou měl už dříve. Teď se situace vyvinula po zápase Liberce na Spartě tak, že jsme ho mohli získat,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal. „Dohodli jsme se, jsme rádi, že ho tady máme. Je to typ hráče, kterého tady nemáme, a chybí nám to. Je připravený, všechno odtrénoval. Může hrát na více postech ve středu zálohy, hrával defenzivního, ale umí i ofenzivního. Jestli nastoupí už v neděli v základní sestavě, to uvidíme, teprve je s námi první den,“ podotkl Látal.

Breite odehrál převážnou část kariéry na severu Čech v Teplicích, Varnsdorfu nebo Liberci. Teď podepsal kontrakt v Olomouci na dva a půl roku. „Bylo to hodně rychlé, ve finále. Posledních čtyř pět dní pro mě nebylo úplně optimálních, jsem rád, že se to vyřešilo a že jsme tady a můžu hrát fotbal. Jestli stihnu nedělní zápas se Spartou, uvidíme,“ řekl Radim Breite. „Odejít, když máte smlouvu, je vždycky strašně těžké. Vždycky jsem se pohyboval kolem domova na severu, ale nebojím se toho,“ uvedl Breite. To, proč se rozkmotřil v Liberci, ale příliš rozvádět nechtěl. „Nejsem typ, který by chtěl válčit přes noviny. Jestli chci hrát fotbal, tak jsem prostě musel odejít. Na jednu stranu mě to mrzí, ale to je život,“ řekl Breite.

Breite v nejvyšší soutěži debutoval v sezoně 2008/2009. Potom hrával druhou ligu v Čáslavi a ve Varnsdorfu, kde byl šest sezon. Pak se vrátil do Teplic a po jedné sezoně tam skončil. Od léta 2015 byl hráčem Slovanu Liberec. V 1. lize Breite za 6 sezon odehrál 134 zápasů, dal 11 branek. Ve 2. lize má 128 startů a dal 19 gólů.

Další články