Zde může být vaše reklama.

Další prohlášení Buchta na webu Sigmy vysvětluje svůj zdravotní stav

Buchta na webu Sigmy vysvětluje svůj zdravotní stav

foto: Petr Pelíšek

28. 11. 2019 - 15:11

V SK Sigma Olomouc řeší další informační šum ohledně zraněného hráče. Po středečním prohlášení na téma záložník Václav Pilař, na které reagoval klub, se dnes na oficiálním webu SK Sigma objevilo bez nějakého dalšího upřesnění vyjádření brankáře Miloše Buchty ke svému zdravotnímu stavu. Buchta totiž řekl pro deník Sport, že je zdravý a překvapilo ho vyřazení se základní sestavy.

Buchta chytal tři zápasy – v Ostravě, s Boleslaví a ve Zlíně, vyřazení ze sestavy nenesl zrovna lehce. „Byl jsem překvapený, že jsem neviděl své jméno v nominaci na zápas. Jsem zdravý, ráno jsem měl normální plnohodnotný trénink, počítal jsem s tím, že podzim normálně dochytám,“ uvedl pro deník Sport.

Klub zveřejnil na svém webu následující „Prohlášení Miloše Buchty ke svému zdravotnímu stavu“: „Touto cestou bych se rád vyjádřil k mému prohlášení, které jsem učinil pro Deník Sport dne 23. listopadu 2019. Na základě mého momentálního zdravotního stavu musím konstatovat, že zdánlivě lehké zranění, které jsem měl před utkáním s SK Slavií Praha, se po vyšetření na magnetické rezonanci ukázalo jako vážnější. Proto musím uznat, že rozhodnutí trenéra a realizačního týmu nenominovat mě na utkání se Slavií, bylo oprávněné. V době mého prohlášení jsem si nechtěl připustit, že zdravotní problémy, které jsem pociťoval, jsou většího rázu. Chtěl jsem trénovat a být týmu k dispozici. Přiznávám, že mé vyjádření bylo unáhlené a omlouvám se za něj. Po dohodě s realizačním týmem a lékařem A-týmu jsme se nyní rozhodli, že do konce podzimní části sezóny budu podstupovat léčbu tak, aby se ze zdravotního hlediska dalo vše do pořádku a abych po zimní přestávce mohl společně s týmem bojovat o další ligové body.“

Stejně nelibě reagoval na absenci v sestavě také záložník Václav Pilař. Ten dokonce požádal klub o předčasné ukončení kontraktu, který mu skončí v polovině příštího roku. V tomto týdnu s týmem SK Sigma Olomouc zatím netrénoval.

Další články