Zde může být vaše reklama.

O přestupech hráčů Český hokej a NHL prodloužily smlouvu

Český hokej a NHL prodloužily smlouvu

foto: cslh.cz

30. 04. 2020 - 15:00

Český hokej a NHL prodloužily smlouvu o přestupech hráčů o jeden rok, tedy do konce ročníku 2020/21. Smlouva, podepsaná v červnu 2013 a původně platná do konce letošní sezóny, upravuje pravidla a finanční podmínky při přestupech českých hráčů do NHL. Informoval o tom web hokejového svazu.

Při přímém přestupu získávají kluby na jejím základě částku 260 000 USD za hráče, resp. částku 350 000 USD, pokud v sezóně přestoupí více než deset českých hokejistů. Při nepřímém přestupu činí smluvní částka 30 000 USD.

Na ročním prodloužení smlouvy za původních podmínek se s NHL dohodly i všechny další svazy, které jsou jejími účastníky, federace Běloruska, Dánska, Finska, Francie, Lotyšska, Německa, Norska, Rakouska, Slovenska, Švédska a Velké Británie. Novým signatářem se při prodloužení kontraktu stala rovněž Švýcarská federace ledního hokeje.

„V minulosti jsme mezi účastníky smlouvy chyběli a přicházeli tak o značné finanční prostředky,“ řekl prezident Českého hokeje Tomáš Král. „Po několikaletém úsilí se smlouvu podařilo uzavřít v roce 2013, přičemž naše kluby získaly od té doby za přestupy hráčů téměř 260 miliónů korun,“ podotkl.

Další články