Zde může být vaše reklama.

Nový formát soutěže CEV rozhodla: Champions League hrát VK UP Olomouc doma nebude

CEV rozhodla: Champions League hrát VK UP Olomouc doma nebude

foto: Petr Pelíšek

05. 11. 2020 - 08:05

Po konzultacích s účastníky základních skupin Champions League a vzhledem k zhoršující se zdravotní situaci v Evropě, se evropská volejbalová konfederace rozhodla odehrát základní skupiny formou dvou turnajů. Toto rozhodnutí se týká z českých týmů VK ČEZ Karlovarsko a VK UP Olomouc. V praxi to znamená, že ani jeden z tuzemských zástupců nebude hrát pohárové zápasy doma.

VK ČEZ Karlovarsko odehraje své turnaje 1. - 3. prosince 2020 v italském Trentinu (postoupilo jako vítěz jedné kvalifiační skupiny) a 9. - 11. února 2021 v německém Friedrichshafenu. VK UP Olomouc, která včera oznámila zúžení kádru, bude mít své turnaje nejprestižnějšího evropského poháru ve dnech 24. - 26. listopadu 2020 v italské Novaře a 2. - 4. února 2021 v polské Polici.

Na Champions League mohli fanoušci jít v Olomouci po dlouhých třiadvaceti letech, letos to však nakonec nebude. Univerzita odehraje své turnaje nablýskané soutěže v cizině. „Je to obrovská škoda a pro mě nesmírné zklamání, i když situaci a přijatá opatření samozřejmě naprosto chápu,“ řekl předseda VK UP Olomouc Jiří Zemánek. „Jenže právě pro takové okamžiky se sport dělá a pro mě i pro hráčky by to byl jeden z vrcholů dosavadního působení a snažení. Na druhou stranu je prakticky jisté, že by se hrálo bez divácké kulisy, což by všechny zápasy s evropskými velikány značně sráželo. Z tohoto důvodu se ve mně mísí více pocitů a vedle zklamání je tu i do značné míry jistá úleva. Nikdo totiž neví, jak by při všech opatřeních vypadalo technické zajištění duelů, a na náš realizační tým by to kladlo neskutečné nároky. I tak jsme to byli ochotni a připraveni podstoupit,“ dodal.

Jím vedený klub už na současnou situaci zareagoval tím, že se rozloučil s trojicí hráček -  českou smečařkou Martinou Michalíkovou, americkou blokařkou Olivii Kofieovou a chorvatskou nahrávačkou Jovanou Gogićovou. „Podobná opatření nikoho netěší a mě osobně velmi mrzí, když je k nim potřeba přistoupit. I na příkladu aktuální změny formátu Ligy mistryň je však vidět, jak je současná doba mimořádná a jaké extrémní situace přináší. Věřím, že pro nás všechny nastanou už brzy lepší časy,“ podotkl Zemánek.

Další články