Zde může být vaše reklama.

Chválí mladé hráče Chromý: Soutěž je velmi vyrovnaná

Chromý: Soutěž je velmi vyrovnaná

foto: Petr Pelíšek

15. 09. 2020 - 21:10

Čtyři kola čekalo třetiligové béčko SK Sigma Olomouc na vítězství. Přišlo v neděli dopoledne, kdy svěřenci trenéra Augustina Chromého doma porazili Hlučín, který do té doby vedl tabulku MSFL. „Budeme se stejně jako teď rvát o každý bod. V tabulce nejsou velké rozdíly. Samozřejmě některé celky začnou odskakovat, ale jinak je ta soutěž hodně vyrovnaná,“ řekl Chromý.

Jak hodnotíte utkání proti Hlučínu?
Hlučín potvrdil své postavení v tabulce. Hlavně prvních patnáct dvacet minut jsme nevyhráli snad jediný hlavičkový souboj, byli jsme u míčů pozdě, soupeř byl úspěšnější v osobních soubojích, téměř stoprocentně, špatně jsme dostupovali hráče. Z toho vyplynulo, že jsme se dostali pod tlak. Naštěstí, jak to tak bývá, se hosté po vedoucí brance trošku uspokojili a my zjistili, že to jde a začali hrát. Celý zápas se nesl ve velmi bojovném duchu, šlo o každý metr hřiště. Zdá se mi, že se MSFL hodně vyrovnala a zkvalitnila. Utkání pro nás mělo dobrý konec, pořád byli agilní Šíp a Daněk. Zvítězili jsme šťastně, konečně doma vyhráli, což jsme potřebovali.

Za béčko hrálo mnoho členů prvoligové kádru. Ale dlouho to znát nebylo.
I když za nás hráli kluci ze širšího kádru, nebo ti mladí, tak nemohli vypustit vůbec nic. Naopak se s tím rvali. A třeba na Mojmírovi Chytilovi bylo vidět, že po té nucené pauze je ještě slabý v soubojích, špatně se mu dýchá, musel jsem ho střídat.

Je asi logické, že chvíli trvalo, než se mužstvo sehrálo, když bylo znovu na poslední chvíli složené?
Samozřejmě. Hrát proti Hlučínu jsme nemohli nic jiného, než čtyři tři tři, ale Daněk i Chytil jsou pro mě spíš ofenzivní hráči. A klobouk dolů, jak se zhostili defenzivních činností, které tam měli. On je rozdíl to hrát v dorostu, kdy každého přehrajete a pak v mužích. V soubojovosti hráčům v defenzivě zkušenosti chybějí, vychytávání druhých míčů, tam když jsou zvyklí si jen hledat prostor pro ofenzivu, tak je prostě nemají. Návyky z defenzivy se nedají ničím nahradit, takže je to pro ně dobrá zkušenost.

Je na Jáchymovi Šípoví znát, že už si zvykl na mužský fotbal? Už předvádí to, co je mu vlastní, tedy mimořádnou rychlost a tah na branku.
Už si začal věřit v tom, co má nejsilnější a to jsou souboje jeden na jednoho. Nebyl zvyklý na to, že mu jde soupeř do těla. Teď už si začal věřit a souboje buď ustojí, nebo jsou na něj fauly. V tom se zlepšuje a bude určitě platný, protože jeho rychlost a dynamika jsou velké. Třetí liga je pro ně v tomto velmi dobrý škola.

V závěru utkání byl hodně aktivní Daněk, ten je potvrdil, že má velmi dobrou kondici.
On je hlavně velmi dobrý fotbalista. Místo si prostě najde a finále si vytvoří. Má pro to obrovský cit. Prostě si počká, skulinu si najde, ví, kde a kdy má udeřit. To má velmi dobré.

Myslíte, že výhra vám konečně pomůže pryč ze spodku tabulky?
Sice jsme byli na spodku, ale budeme se stejně jako teď rvát o každý bod. V tabulce nejsou velké rozdíly. Samozřejmě některé celky začnou odskakovat, ale jinak je ta soutěž hodně vyrovnaná.

Další články