Zde může být vaše reklama.

Slovenský reprezentant Chvátal: Je to pro mě největší odměna

Chvátal: Je to pro mě největší odměna

foto: SFZ - Roman Ferstl

27. 05. 2022 - 19:00

Obránce Juraj Chvátal (1996) je poprvé v reprezentačním týmu. Do nominace se dostal stabilními dobrými výkony v dresu SK Sigma Olomouc. A jak se cítí v nominaci, o tom hovořil v rozhovoru pro oficiální web slovenského fotbalového svazu. „Gratulací bylo hodně, od rodiny, kamarádů, blízkých, ale i od spoluhráčů, což je také velká odměna,“ řekl Juraj Chvátal.

S jakými pocity jste dorazil na svůj premiérový sraz reprezentace?
Prožívám pocity štěstí a nadšení. Reprezentovat Slovensko je pro mě největší odměna. Moc jsem se těšil a doufám, že to dobře dopadne.

Kdy jste se dozvěděl, že jste v nominaci trenéra Tarkoviče na červnové zápasy národního týmu?
Minulý týden mi volal asistent trenéra Slovák a ptal se mě, jak se cítím a jak jsem po sezoně na tom. Zároveň mi oznámil, že by mě chtěli nominovat a v pondělí se to dozvím oficiálně. Tak potom už jsem jen čekal, co bude.

Jaký je váš osobní cíl pro tento sraz?
Dostat se na hřiště, zahrát si. A nejlepší by bylo vyhrát.

Slovensko čekají čtyři zápasy v deset dnech. Jak takový náročný program zvládnout?
Musíme jít zápas od zápasu. Po každém střetnutí kvalitně zregenerovat a dobře se připravit na další. Musíme být nachystaní co nejlépe.

Za soupeře máte Bělorusko, Kazaschtán a Ázerdbájdžán. Víte o těchto týme něco?
Zatím moc informací nemám. Ale trenéři nám určitě připraví podrobnou videoanalýzu. Ale na této úrovní nejsou lehcí soupeři. Bude to o nás, musíme se dobře připravit a pokaždé jít za vítězstvím. Dvanáct bodů musí být.

Měl jste dvanáct dní volno. Jak jste si ho užil?
Byl jsem doma a věnoval jsem se jiným sportům, tenisu, sqaushi nebo volejbalu, abych nevypadl z pravidelného pohybu.

A jakou máte po sezoně a před srazem formu?
Skvělou (směje se) Sezona skončila jen před pár dny, a protože jsem jen neseděl doma, tak se cítím skvěle. Ale je super, že před zápasy máme ještě tréninkový kemp.

Během srazu nalétáte více než 13 a půl tisíce kilometrů. Jak si krátíte čas na cestách?
Většinou poslouchám hudbu a spím. 

Slovensko jste naposledy reprezentoval v roce 2018, v jedenadvacítce. Tam s vámi ze současného národního týmu byli Rodák, Hancko, Herc a Hataslín. Jak na jedenadvacítku vzpomínáte?
V repre jsme byli vždycky dobrá parta a jsem rád, že se s kluky opět potkám. Věřím, že to bude dobře fungovat i nyní.

Z české ligy jsou nominaci kromě vás Koscelník, Hancko, Schranz, Haraslín a Almási. Jaké to je hrát proti nim a pak s nimi být v jednom mančaftu.
Jsou to skvělý hráči, z dobrých mužstvem a nikdy nebylo jednoduché hrát proti nim. Teď ale budeme na jedné lodi a budeme tahat za jeden provaz.

Další články