Zde může být vaše reklama.

Nový kouč BK REDSTONE Chyběla disciplína, to dáme do pořádku, říká Čurovič

Chyběla disciplína, to dáme do pořádku, říká Čurovič

foto: archiv redakce

16. 11. 2021 - 09:56

První tréninky u nového týmu má za sebou trenér Miljan Čurovič, který převzal basketbalisty BK REDSTONE Olomoucko. Čeká na něj těžká mise, protože má za úkol tým vyvést ze dna tabulky. „Jsem člověk, který má rád výzva a to je jedna z nich,“ hlásí odhodlaně  Čurovič.

Jak těžké bylo rozhodování, zda nabídku přijmete?
Klub se nenachází v ideální situaci, proto jsem nabídku zvažoval. Mluvil jsem se známými a kamarády. Ptal se, co se v klubu děje. Věděl jsem, že je tady zdravé zázemí a chuť, aby se hra změnila a abychom začali vyhrávat. Proto jsem nabídku přijal. Jsem člověk, který má rád výzvy a to je jedna z nich. Když mám říct pravdu, už jsem si nějaký čas přál prosadit se v české lize. Teď tu možnost mám.

Máte představu o kvalitě současného kádru Olomoucka?
Mám, přestože není stoprocentní.  Český základ sestavy je velmi dobrý. Uvidíme, jakým způsobem doplníme tým o legionáře.  Základ ale budou tvořit domácí hráči. Mám radost, že jsou to opravdu dobří kluci. Umí na hřišti udělat věci, které jsou důležité z pohledu mé herní filozofie.

Můžete ji přiblížit?
Hráčům už jsem ji vysvětlil.  Říkám tomu - kontrolovaná svoboda. Takže rychlý basketbal dopředu s připravenými střelami. Na druhé straně vyžaduji dobrou obranu, to je základ. Nevěřím, že zpočátku budeme hrát nějaký super pěkný basketbal. Nejdříve se musíme dostat do herní pohody, a na to potřebujeme nějaký čas. Kluci si musí být vědomi, že zápasy vyhrává obrana. Trošku tady chyběla disciplína na obou polovinách a věřím, že to dáme rychle do pořádku.

Chcete přivést posily. Už víte jaké?
Mám svoji představu, ale pořád o ní přemýšlím. Sledoval jsem zpětně některé zápasy Olomoucka, chci ale hráče vidět na živo na vlastní oči v tréninku i zápase a pak padne rozhodnutí. V každém případě nepřijde nějaký mladý Američan nebo Balkánec, který se chce ukazovat a dělat vlastní body. Bude to profík, který okamžitě pomůže týmu a bude ho dělat lepším. Nebude to tak, že tým bude pomáhat hráči. V tomto ohledu jsem už dost zkušený a věřím, že při výběru budu mít šťastnou ruku.

Další články