Zde může být vaše reklama.

Oderský pohár Force Cyklokros v Náměšti vyhrál Vykydal

Cyklokros v Náměšti vyhrál Vykydal

foto: archiv redakce

15. 11. 2021 - 08:29

V neděli 14. listopadu 2021 se uskutečnil přebor Olomouckého kraje v cyklokrosu, který byl zároveň zařazen do seriálu Oderského poháru Force Kolárna 2021. Závodilo se v malebném prostředí amfiteátru v tradiční baště cyklokrosu v Náměšti na Hané i s mezinárodní účastí, když se na start postavili i závodníci z Polska. Nedaleký zámek, zřícenina hradu Náměšť a do oranžova zbarvené listí zkrášlovalo sportovní den konaný v této hanácké vesnici.

Závodit se začalo v 10 hodin těmi nejmenšími. Následovaly další kategorie - žáci, kadetky, žačky. Poté kadeti, ženy, juniorky, ty odstartovali v 11 hodin. Ve 12.30 hodin se postavili na start muži masters a v 13.30 hodin se postavila na start poslední kategorie junioři a muži OPEN.

Na závod se přišel podívat a podpořit jej současný poslanec ČR Tomáš Müller, který je velkým podporovatelem sportu obecně a k závodu řekl: „Dnešní příjemné odpoledne jsem strávil společně s příznivci cyklistiky při cyklokrosových závodech v Náměšti. Obdivoval jsem výkony všech cyklistek a cyklistů. Na závěr jsem mohl předat ceny v jednotlivých kategoriích společně s ředitelem závodu Romanem Brandýsem a dalšími organizátory. Pro mě jsou ale vítězové všichni zúčastnění. Věřím, že si závod náležitě užili.“

V té úplně nejmladší kategorii odrážedel zvítězil Ludvík Brzobohatý z TJ Šumperk, druhý pak byl Adam Kawíj a třetí vnuk ředitele závodu Vojtěch Brandýs, který měl slušivý dres Kolárny.

V kategorii do 10 let zvítězil Jakub Dedekz  Pardus Tufo Prostějov, před Sofií Drongovou z TUFO Otrokovice a třetí opět dívkou Terezií Míčkovou (ACS Drak Vrbno).

Když se nyní dostaneme k hlavní kategorii žen, zde zvítězila domácí Denisa Bravencová (Cykloteam KOLÁRNA), před polskou závodnicí Monikou Wronovou ( POC BIENIASZ BIKE) a třetí Kateřinou Krutílkovou z týmu Forman Cycling.

V kategorii juniorů zvítězil další olomoucký borec Jan Bittner z týmu MAPEI Kaňkovský, kdy ho přišel podpořit jeho slavnější bratr Pavel (pozn. red. jezdící za D. Team Sunweb) i jeho dědeček a táta, který byl také úspěšným cyklistou.

V mužské kategorii pak zvítězil Jaroslav Vykydal z týmu TJ AŠ Mladá Boleslav před Petrem Hamplem z týmu TJ Favorit Brno a třetím Janem Zátopkem (Forman Cinelli).

Úžasným komentátorem, který nás provázel celým závodem byl Toňa Ištván a hlavní rozhodčí pak bývalá cyklistka ze slavného rodu Mlynářů, Alenka Mlynářová.

„Co je pro mě důležité, že si všichni zasportovali, od těch nejmenších, o které tu vždy jde především, až po ty dříve narozené. Vyšlo nám relativně i počasí, bylo přímo to cyklokrosové. Tímto všechny zvu na příští sobotu 20. 11. 2021, kdy se v Náměšti na Hané pojede “malý” závod TOI TOI cupu, což je vlastně Český pohár v cyklokrosu mládeže a na start už je přihlášeno na 300 mladých sportovců cyklokrosařů, a to je úžasné číslo. Z toho mám opravdu velkou radost. Den samozřejmě završí Open závod žen a mužů, také přijďte zafandit. Na závěr bych chtěl všem poděkovat za účast a všem partnerům za podporu závodu,“ řekl Roman Brandýs, ředitel závodu.

Z výsledků
Odrážedla
1.Ludvík Brzobohatý (TJ Šumperk), 2. Adam Kawíj, 3. Vojtěch Brandýs (Kolárna)
Žákyně
1.Sára Škubalová (TUFO CZ Otrokovice), 2. Barbora Janovská (Moravec Team), 3. Lucie Černá (TUFO CZ Otrokovice)
Žáci
1.Jakub Panuš (KULHAVÝ cycling team), 2. Petr Douděra (KULHAVÝ cycling team), 3. Tomáš Raška (MAPEI Kaňkovský)
Kadetky
1.Kateřina Douděrová (KULHAVÝ cycling team), 2. Lucie Lehká (KULHAVÝ cycling team), 3. Magdaléna Míčková (ACS Drak Vrbno)
Kadeti
1. Pavel Šumpík (KULHAVÝ cycling team), 2. Lukáš Raška (MAPEI Kaňkovský), 3. Jakub Tesařík (MAPEI Kaňkovský).
Juniorky
1. Markéta Doleželová (KULHAVÝ cycling team), 2. Eliška Grulichová (Tufo Pardus Prostějov).
Junioři
1.Jan Bittner (MAPEI Kaňkovský), 2. Ondřej Polášek (BIKE 2000), 3. Jakub Hák (KULHAVÝ Cycling Team).
Ženy
1. Denisa Bravencová (Cykloteam KOLÁRNA), 2. Monika Wrona (POC BIENIASZ BIKE), 3. Kateřina Krutílková (Forman Cycling)
Ženy - F-M35
1. Bronislava Wittnerová (Olomouc), 2. Lenka Černá (TUFO CZ Otrokovice).
Ženy - F-M45
1. Ivana Jaklová (CK HOBBY Bohumín), 2. Alena Panochová (BikeTeam Zlaté Hory), 3. Blanka Dedková (AD TEAM)
Muži
1.Jaroslav Vykydal (TJ AŠ Mladá Boleslav), 2. Petr Hampl (TJ Favorit Brno), 3, Jan Zátopek (Forman Cinelli).
Muži - M35
1. Zdeněk Petřík (Loko Campagnolo Krnov), 2. Stanislav Šumpík ( Cyklo profi gold fren), 3. Miroslav Širuček (No team).
Muži - M45
1.Miroslav Bienasz (POC Bienasz Bike Team), 2. Aleš Dedek (AD TEAM), 3. Martin Frýzl (TJ Jiskra JAROMĚŘ).
Muži - M55
1.Miroslav Pek (EUROPE PEK sport), 2. Mariusz Kowalczyk (MEXLER), 3. Milan Lehký (Cyklo Bendl).
Muži - M65
1. Petr Ejem (EJATOR), 2. Zdeněk Orner (FORCE ZLÍN), 3, Pavel Kotas (CK Frenštát).

Další články