Zde může být vaše reklama.

Mladá hvězda Daněk: Gólů mohlo být i víc, ale posouváme se

Daněk: Gólů mohlo být i víc, ale posouváme se

foto: fotbal.cz

08. 09. 2021 - 00:33

Patří k nejmladším hráčům v nové jednadvacítce. Na hřišti to ale není znát. Olomoucký Kryštof Daněk se podílel na výhře 4:0 nad Albánií jedním gólem. Další šance neproměnil. I tak ale mohl být spokojený. Do čtvrtečního zápasu se Slovinskem naskočil po změně stran a společně s Adamem Karabcem, dalším hráčem ročníku narození 2003, hru českého týmu výrazně oživil. Proti Albánii už nastoupil od začátku.

„Myslím, že jsem proti Slovinsku odehrál dobrý druhý poločas, dařilo se nám, tak jsem očekával, že bych mohl hrát,“ prozradil na tiskové konferenci po zápase s Albánií.

Proti té se nejprve prosadil Tomáš Ostrák, následně Daniel Fila a po půl hodině hry také právě Kryštof Daněk. „Dan Fila dobře posunul míč vedle sebe, podržel jsem si hráče za sebou a prostřelil brankáře,“ popisoval svou první trefu v dresu jednadvacítky. Olomoucký talent nastupoval v minulosti za reprezentace do 15, 16 a 17 let. Nyní už patří do kádru jednadvacítky. „Náš ročník byl vždy silný, začali jsme se potkávat i v lize a myslím, že všichni jdeme správným směrem,“ řekl Daněk. Kromě něj nastoupili proti Albánii v základní sestavě také Adam Karabec a Martin Vitík, oba také hráči, kterým bylo letos osmnáct let.

Daněk má na svém kontě zatím jednatřicet ligových startů, v aktuálním ročníku dal v pěti startech dva góly. Proti Albánii si připsal premiérovou trefu i za jednadvacítku. Podle mladého záložníka měl český tým zápas pod kontrolou. „Albánie nám chybami pomohla, ale mohli jsme dát i více gólů. Hodně jsme zlepšili to, kolik nás je v pokutovém území a celkově jsme hráli rychleji. Albánie bránila hodně hluboko, proti tomu se hraje špatně. Po třetím gólu se úplně položili a po červené kartě se ještě víc zatáhli. Jsme rádi, že jsme dali ještě aspoň ten čtvrtý gól,“ uvedl Daněk.

Mladého fotbalistu potěšila i návštěva na budějovickém stadionu. Na první zápas se Slovinskem dorazilo přes patnáct set diváků, na druhý zápas s Albánií téměř osmnáct set. „Nečekal jsem, že jich přijde tolik. Udělalo mi to radost a hrálo se nám dobře, bylo to opravdu výborné,“ dodal talentovaný fotbalista krátce po konci zápasu i společné děkovačce s fanoušky.

Zdroj: fotbal.cz

Další články