Zde může být vaše reklama.

První mistrák v novém Devatenáctka SK Sigma doma porazila Karvinou

Devatenáctka SK Sigma doma porazila Karvinou

foto: Petr Pelíšek

06. 08. 2021 - 19:24

Ve 2. kole celostátní ligy dorostu hrál tým SK Sigma Olomouc U 19 doma na stadionu v Řepčíně proti Karviné. Pro devatenáctku to bylo první mistrovské utkání na nové hrací ploše, rovněž s novým partnerem na hrudi. A premiéra to byla úspěšná, svěřenci trenéra Tomáše Janotky brali tři body za výhru tři k nule.

Devatenáctka zápas rozhodla v prvním poločase, kdy se povedlo dát během tří minut dvě branky. Ale lehké to nebylo. Karviná bojovala, snažila se o zvrat. Ovšem Olomoučtí pracovali dobře, žádné větší šance hostům nedovolili, a chtěli definitivně zlomit soupeře třetí brankou. Tu se povedlo dát sedm minut před koncem, kdy centr zprava tečoval do vlastní karvinský zadák.

„Bylo to s velkými rezervami, hlavně do ofenzivy. Ale v tom stavu, v jakém se aktuálně nacházíme, jsou to zlaté tři body. Musím kluky pochválit, jak se s tím poprali vzhledem k okolním vlivům, které teď nějakým způsobem řešíme,“ řekl trenér SK Sigma U 19 Tomáš Janotka. V úvodu sezony totiž ze zdravotních důvodů postrádá několik hráčů. „Máme nějaké problémy, bojujeme s tím,“ podotkl.

Cesta k bodům nebyla úplně lehká, Karviná jako obvykle hodně kousala, byla nepříjemným protivníkem. „Vždycky je to nepříjemný soupeř. Je to tým, který je houževnatý a nedá nám nic zadarmo. Jsou to těžké zápasy. A zvládnout to tři nula, za to musím kluky pochválit,“ uvedl Janotka. „A jsem rád, že jsme v prvním mistrovském utkání na novém hřišti zvítězili. Zaplať pánbůh za to, že máme další hrací plochu v perfektním stavu. Sedlo nám to, věřím, že z toho uděláme nedobytnou tvrz a bude to horká půda pro každého soupeře,“ podotkl.

Po úvodních dvou kolech ligy má SK Sigma U 19 plný počet bodů a skóre 11:0. „Dva zápasy, dvě výhry, bez obdržené branky, takže určitě převládá spokojenost. Je to jednoznačně skvělý vstup do sezony,“ poznamenal Janotka.

SK Sigma Olomouc U 19 – MFK Karviná U 19 3:0 (2:0)

Branky: 24. Vyhlídal, 27. Špangr, 83. vlastní Jurčák. Rozhodčí: Pochylý – Řezníček, Brázdil. ŽK: Smolka – Vavřík. Diváci: 120.
SK Sigma U 19: Bílý – Paar (87. Skopal), Vítek, Pavlíček, Smolka – Fabiánek, Studený, Cahel (87. Michl) – Vyhlídal (73. Waclawik), Špangr (56. Hřivnáč), Hadaš. Trenér Tomáš Janotka.

Další články