Zde může být vaše reklama.

Výhra bez problémů Devatenáctka SK Sigma nedala Dynamu šanci

Devatenáctka SK Sigma nedala Dynamu šanci

foto: Petr Pelíšek

15. 03. 2022 - 16:21

Fotbalisté SK Sigma Olomouc U 19 dnes předehrávali zápas celostátní ligy proti Českým Budějovicím. Devatenáctka soupeře na stadionu v Řepčíně jasně předčila, rozhodla skvělým nástupem a zabodoval už v pátém jarním utkání v řadě.

Sigma měla skvělý vstup do zápasu. Už v 8. minutě vedla, po brejku se trefil k levé tyčce Uriča. Ve 22. minutě pak dal na 2:0 Mikulenka. O čtyři minuty později kopali Hanáci standardku za faul na Mikulenku kousek před vápnem. A Vyhlídal se trefil parádně. Vedení tři k nule sice Sigma do pauzy neudržela, ale inkasovaná branka nemusela svěřence trenéra Tomáše Janotky moc mrzet. Po přestávce ještě přidali dvě branky, obě z penalt. Navíc za první pokutový kop ještě hosté zaplatili vyloučením po druhé žluté, takže domácí už jasný náskok nepustili.

„Od začátku jsme hráli ve svižném tempu a naše aktivita byla korunována třemi brankami do pětadvacáté minuty. Soupeř hrozil pouze ze standardních situací a právě po jedné z nich se mu podařilo do poločasu skóre zkorigovat. Zlomovým bodem byla individuální akce Vyhlídala, která znamenala červenou kartu, penaltu a odskočení znovu na tři branky. Závěr utkání jsme v poklidu a s chutí dohráli," řekl trenér SK Sigma U 19 Tomáš Janotka.

SK Sigma Olomouc U19 – SK Dynamo České Budějovice U19 5:1 (3:1)

Branky: 22. a 74. (pen.) Mikulenka, 26. a 62. (pen.) Vyhlídal, 8. Uriča – 36. Bartizal. Rozhodčí: Zaoral – Pospíšil, Labaš. ŽK: Saňák - Šimoník, Koutecký, Lerch, Brabec. ČK: 61. po 2. ŽK Šimoník (ČB). Diváci: 50.

SK Sigma U 19: Koutný – Saňák (75. Vítek), Dohnálek, Coufal, Stryk – Mikulenka (75. Cubo), Cahel, Studený (60. Hřivnáč) – Michl (81. Nguyen), Vyhlídal, Uriča (60. Nízký). Trenér Tomáš Janotka.

Další články