Zde může být vaše reklama.

Rozhodl Galus Devatenáctka SK Sigma porazila doma Plzeň

Devatenáctka SK Sigma porazila doma Plzeň

foto: Petr Pelíšek

03. 10. 2020 - 18:15

Po výhře v posledních minutách minulý víkend v Mladé Boleslavi hrál tým SK Sigma Olomouc U 19 v 7. kole celostátní ligy staršího dorostu zase doma. Na stadionu v Holici měla devatenáctka za soupeře Plzeň. A i přes několik absencí zvítězila, už v prvním poločas střetnutí rozhodl střelou zdálky útočník Lukáš Galus. Zápas v hledišti sledoval i plzeňský sportovní ředitel Zdeněk Psotka.

Zápas začal pro domácí trošku nepříjemně, když jim už ve 2. minutě pomohlo po plzeňské standardce břevno. Jinak to byl v silném větru spíše boj plný osobních soubojů, než nějaký kombinační fotbal. Ve 32. minutě měl dost prostoru Galus, vystřelil zdálky a bylo to 1:0. Stav se mohl měnit v 67. minutě, kdy šel sám na bránu Aubrecht. Brankář Stoppen ho stačil vykrokovat do strany a z úhlu pak plzeňský hráč naštěstí pro Sigmu minul. Pět minut před koncem mohl pečetit výhru Galus, který šel sám na bránu. Ale metr a půl před vápnem byl zkosen zezadu, za což byla červená, takže Plzeň dohrávala v deseti. A poslední minutky už si Hanáci v klidu zisk tří bodů pohlídali.

„Těžký zápas, těžký soupeř, těžký terén a myslím, že jsme dnes byli těžcí i my. Byli jsme nějací unavení, moc nám to utkání nesedlo. Nebyli jsme lehkonozí v kombinaci, přestože jsme tam měli i dobré pasáže, zejména v prvním poločase, tak jsme tam měli také hodně hluchých míst. Ale cením si vítězství, které bylo vydřené, někdy to tak ve fotbale prostě je,“ řekl trenér SK Sigma U 19 Tomáš Janotka. „Vítr je vždycky komplikace, fotbalu to nikdy nepomůže, ale bylo to pro oba týmy stejné. Jediné, co mě mrzí, že jsme vítr ve druhé půlce nevyužili, nedostali se více do zakončení tak, aby gólman soupeře měl nějaké problémy,“ podotkl Janotka.

Olomoucký kouč nečekal, že zápas bude tak soubojový, že se tolik vytratí fotbalovost, která oba mančafty většinou zdobí. „Myslel jsem, že to bude mnohem fotbalovější, moc krásy to dnes nepobralo. Bylo tam hodně soubojů, bylo to hodně bojovné, urputné, málo šancí, my jsme přežili břevno. Ale dali jsme krásný gól po zisku míče presinkem. Potom jsme ještě přežili ve druhé půlce nájezd. Vyložených šancí moc nebylo, někdy to tak je. Důležité je, že obrana až na nějaká malá zaváhání pracovala spolehlivě a má nulu. Jeden gól byl rozhodující,“ uvedl Janotka.

Sigma potvrdila výhru z Mladé Boleslavi, kde dala vítěznou branku v nastaveném čase, když ještě minut před koncem prohrávala. „Je super, že jsme na to vítězství navázali. Který bylo i přesto, že last minute, zasloužené. Myslím, že pro kluky je důležité, že jsme to potvrdili, vyhráli teď dvakrát za sebou. Pro sebevědomí je to vzpruha,“ řekl Janotka.

Devatenáctka nešla do utkání v plné síle, hned několik hráčů má zdravotní potíže. „Realita je taková, že máme zraněné čtyři hráče ze základní sestavy, chybět budou v řádu týdnů. Je to příležitost pro ostatní, je na nich, aby se s tím poprali a ukázali se. Aby byla konkurence a hráli ti nejlepší,“ podotkl Janotka.

SK Sigma Olomouc U 19 – FC Viktoria Plzeň 1:0 (1:0)

Branka: 32. L. Galus. Rozhodčí: Denev – Slabý, Křepský. ŽK: Vymětalík – Kolerus, Zajíček. ČK: 85. Petržílka. Diváci: 50.

SK Sigma: Stoppen - Waclawik (77. Judas ), Sklenář, Coufal, Slavíček - Vymětalík (47. Nízký), Fabiánek, Mikulenka (66. Černý) - Raclavský, L. Galus, Koláček (46. Uriča). Trenér Tomáš Janotka.

Další články