Zde může být vaše reklama.

Mají další tři body Devatenáctka SK Sigma porazila Zlín

Devatenáctka SK Sigma porazila Zlín

foto: Petr Pelíšek

23. 10. 2021 - 14:12

Ve 13. kole celostátní ligy staršího dorostu hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc U 19 doma proti Zlínu. Poslední letošní duel na vlastním hřišti zvládla devatenáctka vítězně, vyhrála o dvě branky, rozhodla už v prvním poločase.

Sigma měla celé utkání herní převahu. Střelecky se prosadila dvakrát v prvním poločase. Nejprve se trefil Mikulenka, pak z penalty za hraní rukou Vyhlídal. Domácí měli i po přestávce hodně šancí a velmi dobře rozehraných akcí, ale žádnou z nich už se nepovedlo proměnit.

„Za první poločas musím kluky pochválit, ten se mi moc líbil. S jakým zápalem, chutí a aktivitou do utkání vstoupili, víceméně se v našem tlaku a šancích odehrával celý první poločas, korunovali jsme to dvěma góly. Druhý poločas soupeř změnil rozestavení a byli jsme o něco málo více chvílemi i na své polovině hřiště, bylo to bojovnější, ale Zlín jsme do brankových příležitostí nepouštěli a zápas s přehledem dohráli do vítězného konce, měli jsme vývoj pod kontrolou,“ řekl trenér SK Sigma U 19 Tomáš Janotka. Ve druhém poločase jeho tým trošku trápila finální fáze, dobrých akcí a šancí bylo dost. „Mohli jsme třikrát sami na gólmana, o další šance jsme se ale připravili sami. Bylo to špatnou volbou řešení nebo nějakým technickým nedostatkem. Ale naštěstí už jsme měli náskok, takže nás to nemuselo mrzet. Ale tohle nám vzalo body v některých předchozích zápasech. Tam jsme neměli dostatečný náskok, k tomu neproměnili a pak nás inkasovaný gól mrzel, stál lepší výsledek,“ podotkl.

SK Sigma Olomouc U 19 – FASTAV Zlín U 19 2:0 (2:0)

Branky: 11. Mikulenka, 40. (pen.) Vyhlídal. Rozhodčí: Cieslar – Hubený, Bělák. ŽK: Kadlec, Vyhlídal, Mikulenka – Šťastný, Kulíšek, Slouk. Diváci: 30.

SK Sigma U 19: Bílý – Smolka, Kadlec, Dohnálek, Saňák (80. Waclawik)– Koláček (90. Studený), Nízký, Fabiánek, Mikulenka, Vyhlídal – Cahel (73. Hřivnáč). Trenér Tomáš Janotka.
Zlín U 19: Frydyrch – Hönig, Slouk, Šťastný (46. Bednařík) – Číž (79. Bušek), Fojtů, Ovesný (46. Slončík), Kulíšek (79. Trtek), Polášek – Frolek (46. Červinka). Trenér Jaroslav Matějíček.

Další články