Zde může být vaše reklama.

Bezbrankový duel Devatenáctka SK Sigma remizovala se Spartou

Devatenáctka SK Sigma remizovala se Spartou

foto: Petr Pelíšek

02. 04. 2022 - 16:16

Po reprepauze hrál tým SK Sigma Olomouc U 19 doma na stadionu v Řepčíně proti Spartě. Devatenáctka z Hané byla lepší než hosté, měla více šancí, ale nakonec zápas skončil dělbou bodů za bezbrankovou remízu.

V prvních patnácti minutách byl o kousek aktivnější Sparta. Ale pak se Sigma rozjela a předváděla skvělý výkon s maximálním nasazením a plné rychlosti. Vyplynulo z toho hned několik šancí. V prvním poločase byli blízko Mikulenka, Nízký nebo Michl. Po změně stran měl asi největší možnost rozhodnout Uriča, šel sám, ovšem brankáře, který vyběhl ven z vápna, neprostřelil. Sigmě se povedlo dát branku v závěru, ale pro ofsajd trefa Studeného neplatila. Takže duel skončil nula k nule.

„Věděli jsme, že v tomto utkání bude nutné hrát s maximálním úsilím, Sparta je kvalitní soupeř. Oba týmy byly skvěle připravené, také po kondiční stránce. Zápas snesl přísné měřítko, škoda, že jsme nevyhráli, myslím, že jsme k vítězství měli o krůček blíže. Kluci se ale vydali, nemám jím co vytknout. Poprvé jsme na jaře doma ztratili dva body, ale výkon byl velice dobrý,“ řekl trenér SK Sigma U 19 Tomáš Janotka. Jeho tým vydržel v ostrém tempu celé utkání. „Snažili jsme se napadat rozehrávku soupeře a několikrát se nám to vyplatilo. Škoda, že jsme některé zisky nekorunovali brankou. Měli jsme více šancí, v určitých momentech visel gól na vlásku. Ale věděli jsme, že to nebude utkání, ve kterém budeme mít deset šancí za poločas,“ uvedl Janotka.

SK Sigma Olomouc U 19 – Sparta Praha U 19 0:0

Rozhodčí: Žurovec – Slabý, Machorek. ŽK: Coufal, Michl, Stryk – Jedlička. Diváci: 100.

SK Sigma U 19: Bílý – Saňák, Dohnálek, Coufal, Stryk (80. Studený)– Vyhlídal, Mikulenka, Nízký (80. Vítek), Fabiánek, Uriča (85. Koláček) – Michl. Trenér Tomáš Janotka.

Další články