Zde může být vaše reklama.

Domácí ztráta Devatenáctka SK Sigma si s Meteorem neporadila

Devatenáctka SK Sigma si s Meteorem neporadila

foto: Petr Pelíšek

10. 08. 2021 - 22:33

Ve vloženém 11. (3. hraném) kole celostátní ligy dorostu hrál tým SK Sigma Olomouc U 19 doma na řepčínském stadionu proti Meteoru Praha. V duelu s jedním z nejslabších celků ligy měli Hanáci sice trvalou územní převahu, ale když nedávali góly, přišel, jak to tak bývá, trest. Hostům se podařilo z ojedinělé akce skórovat a náskok už ubránili.

Sigma měla od první minuty výraznou, místy až drtivou, převahu. Hosté se přes půlící čáru dostávali sporadicky, víceméně to bylo jen náhodou. Jenže domácí se z tlaku a mnoha standardních situací nepodařilo dát gól. A tak se šlo do šaten za bezbrankového stavu. Ten se změnil jedenáct minut po přestávce. Hostům se povedlo dohrát nahodilý brejk a šli do vedení. Obraz hry to ale nijak nezměnilo, územní převahu měla dál Sigma, ale dát gól, to se nedařilo. Sedmnáct minut před koncem byl Sigmě vyloučen Pavlíček. I v deseti pak Hanáci soupeře ve zbytku zápasu tlačili, hrálo se v podstatě stále na polovině Meteoru, ale skórovat se domácím nepovedlo.

„Těžko se mi to utkání hodnotí. Dali jsme do toho obrovské úsilí, obrovskou energii a snahu. Ale nepodařilo se nám soupeře otevřít vstřelením gólu. Ten pak ctil šanci, byť měl jen ojedinělé akce. Bohužel jedno zaváhání nás stálo body. To je fotbal,“ řekl trenér SK Sigma U 19 Tomáš Janotka. „Efektivita ve finální fázi nám chyběla, jinak klukům nelze nic vytknout. Fotbal je gólech, my jsme nedali žádný, soupeř jeden. Šancí jsme si vytvořili hodně, ale nepovedlo se, bohužel. ,“ podotkl. „

SK Sigma Olomouc U 19 – FK Meteor Praha U 19 0:1 (0:0)

Branka: 56. Beneš. Rozhodčí: Dubravský – Mayer, Kolář. ŽK: Vítek – Kordiak. ČK: 73. Pavlíček. Diváci: 65.

SK Sigma U 19: Bílý – Paar, Vítek, Pavlíček, Smolka, Vyhlídal (67. Mokrovics) - Hadaš, Waclawik, Studený (81. Skalský) - Hřivnáč, Špangr (60. Michl). Trenér Tomáš Janotka.

Další články