Zde může být vaše reklama.

Skvělý výkon Devatenáctka SK Sigma smetla Hradec

Devatenáctka SK Sigma smetla Hradec

foto: Petr Pelíšek

26. 02. 2022 - 19:46

První jarní domácí zápas se týmu SK Sigma Olomouc U 19 povedl. Ve 29. kole celostátní ligy dorostu na stadionu v Řepčíně po výtečném výkonu rozstříleli Hradec Králové.

Proti čtvrtému celku tabulky začala Sigma velmi dobře. Už ve 12. minutě vedla gólem Hadaše. Pak pokračovala v dobré hře, vytvářela si dost šancí. Jenže přišla chvíle s mírnou komplikací, když se hostům povedlo otočit na jedna dva. Ovšem Sigma ještě do pauzy soupeře smetla. Dvě branky Saňáka proložila krásná trefa Hadaše do pravé šibenice, to všechno během pěti minut. A bylo čtyři dva pro Hanáky. Ve druhém poločase Sigma nepolevila, dál soupeře drtila. A přidala ještě dva pěkné góly. Nejprve dal na pět bombou pod břevno Paar, pak pečetil na půltucet po centru zleva hlavou Vyhlídal. V závěru potom ještě trefil Coufal břevno.

„Musím kluky pochválit za prakticky celý zápas. Hráli s chutí, s aktivitou. Do utkání jsme vstoupili skvěle, měli jsme šance, měli jsme tlak. Ten jsme korunovali vedoucí brankou. Pak, bohužel, Hradec otočil na dva jedna. Ukázal, že ne náhodou byl na čtvrtém místě v tabulce a dal třicet branek. Jakmile byli u naší brány, tak nás ztrestali, přestože to byly ojedinělé akce. Ale musím kluky vyzdvihnout za to, jak se k tomu postavili a ještě do poločasu průběh zápasu zvrátili,“ řekl trenér SK Sigma U 19 Tomáš Janotka. „Druhý poločas jsme kontrolovali, přidali ještě dvě branky a zaslouženě zvítězili. Je to zase motivace do další práce, cíl jít tabulkou postupně pomalu nahoru se nám začíná realizovat,“ podotkl.

Výborný výkon korunovala devatenáctka Sigmy šesti góly, nadto velmi povedenými. „Bylo to pestré, byly to krásné branky. Cítil jsem tam chuť a touhu dát gól, jít si za tím. Není to prostě o tom, že nám to spadne na hlavu, my jsme si řekli o to, aby nám to na hlavu spadlo. A ten počet gólů byl přímo úměrný naší aktivitě, tlaku na bránu a počtu centru i střel. Hladovost tam byl příkladná,“ uvedl Janotka. A přesně takovou hladovost jeho tým předváděl v přípravě. „Je to tak. Chválil jsem ofenzivu, ale ono to začíná defenzivou. Poctivou obranou, nutit soupeře k chybám napadáním a aktivní hrou. Dvakrát jsme si sice vybrali time out, ale pokud tým dokáže takto otočit vývoj, tak ty obdržené góly tolik nebolí,“ podotkl.

Výhru Sigma U 19 potřebovala nejen do tabulky, ale také pro potvrzení formy poté, co v předchozím kole jen remizovala ve Zlíně. „Po tom utkání jsme cítili obrovské zklamání. Tam jsme měli mít po poločase vedení čtyři pět jedna, měli jsme příležitosti, ale nedokázali je proměnit. Efektivita nás zradila. Jsem rád, že proti Hradci jsme výkon korunovali i vstřelenými brankami,“ řekl Janotka.

SK Sigma Olomouc U 19 – Hradec Králové U 19 6:2 (4:2)

Branky:: 12. a 43. Hadaš, 38. a 40. Saňák, 62. Paar, 85. Vyhlídal – 22. Hodač, 34. Schmoranz. Rozhodčí: Lakomý – Grečmal, Pospíšil. ŽK: Hypšman, Ludvík. Diváci: 80.

SK Sigma U 19: Koutný - Paar, Dohnálek (67. Kadlec), Coufal, Stryk – Nízký (82. Hřivnáč), Fabiánek, Mikulenka – Saňák (67. Vyhlídal), Hadaš, Michl (82. Waclawik). Trenér Tomáš Janotka.

Další články