Zde může být vaše reklama.

Premiéra jen za bod Devatenáctka SK Sigma vstoupila do sezóny nerozhodně

Devatenáctka SK Sigma vstoupila do sezóny nerozhodně

foto: Petr Pelíšek

15. 08. 2020 - 15:23

Tým SK Sigma Olomouc U 19 dnes odstartoval novou mistrovskou sezonu. Devatenáctka na stadionu v Holici předehrávala duel proti Zlínu. A i když měla rozhodně více vyložených šancí, než její soupeř, tak nakonec brala jenom jeden bod za prohru po penaltovém rozstřelu.

V předehrávce 13. kola to byla Sigma, kdo měl více vyložených šancí. Ale proměnit je, to se nedařilo. V dobrých palebných pozicích neuspěli třeba Raclavský (dvakrát) nebo Vymětalík. Po přestávce dala nejprve obě mužstva góly z ofsajdu a pak už se stav měnil. Domácí špatným autovým vhazováním darovali soupeři brejk a byl z toho gól. Vedení Zlína netrvalo dlouho, jen dvě minuty, pak srovnal pohotovou dorážkou Nováček. V závěrečné půlhodince měla Sigma tlak, převahu, jednu šanci za druhou, ale gól se dát nepovedlo, hostům pomohla jednou i tyčka. Dvě minuty před koncem mohl rozhodnout Kašpárek, který zakončoval sám před brankářem. Ale bodyčkem byl při střele poslán k zemi a sudí dělal, že se nic nestalo … Následoval penaltový rozstřel, ve kterém měli více štěstí hosté.

„Je to určitě velké zklamání. Po dlouhé době první mistrovské utkání, očekávání byla velká. A z toho výsledku je to velké zklamání, beru to jako ztrátu dvou bodů. Je to škoda,“ řekl trenér SK Sigma U 19 Tomáš Janotka. Jeho tým měl hodně šancí, jenže musel po laciné brance dohánět. A povedlo se jen dohnat, ne předehnat. „Určitě jsme si vytvořili mnohem více šancí, než soupeř. Hlavně v závěru jsme tam potom měli hodně příležitostí, včetně penalty, která měla být odpískaná. Tam jsme to měli zlomit. Ale na druhé straně tam na můj vkus bylo v obraně hodně mezírek a skulin. A inkasovaná branka? Klasika… Jeden odfláknutý moment rozhodne,“ podotkl.

Devatenáctka bude hrávat domácí mistrovská utkání na stadionu v Holici. „Samozřejmě být doma je doma. Ale areál v Holici je krásný, je to druholigový stánek, nesmírně útulný. Takže jsem rádi, že jsme tady našli zázemí. Jen to potřebujeme zlomit, abychom si z toho udělali nedobytnou tvrz,“ uvedl Janotka.

Další zápas hraje SK Sigma U 19 v Opavě v sobotu 22. srpna (11.00).

SK Sigma Olomouc U 19 – Fastav Zlín U 19 1:1 (0:0), na penalty 3:5

Branky: 60. Nováček – 58. Číž. Rozhodčí: Cieslar – Novák, Svoboda. ŽK: Fabiánek, Vymětalík – Tkáč. Diváci: 50.

SK Sigma U 19: Stoppen – Waclawik (54. Kašpárek), Černý, Coufal, Slavíček – Raclavský (54. F. Vítek), Nováček, Nízký (40. Vymětalík), Fabiánek (76. P. Vybíral), Vyhlídal – L. Galus. Trenér Tomáš Janotka.

Další články