Zde může být vaše reklama.

Povedený start do jara Devatenáctka SK Sigma zvítězila, Galus dal hattrick

Devatenáctka SK Sigma zvítězila, Galus dal hattrick

foto: Petr Pelíšek

22. 02. 2020 - 14:24

Vstup do jarní části sezony se fotbalistům SK Sigma Olomouc U 19 povedl báječně. Devatenáctka na stadionu v Řepčíně porazila v 16. kole celostátní ligy dorostu Opavu. Mužem zápasu byl útočník Lukáš Galus, který dal tři branky.

Sigma začala duel velmi dobře a už v 5. minutě vedla. To se po centru Slavíčka zleva prosadil Galus. Po půlhodině hry odpískal rozhodčí penaltu za faul při rohovém kopu, Galus proměnil a bylo to o dva. Opavě se pak povedlo sedm minut před pauzou snížit z penalty. Ale ještě do pauzy zvýšil olomoucký náskok krásnou střelou Šidlík. Pět minut po přestávce přidal čtvrtý domácí gól Hausknecht. V 66. minutě napřed Sigma nevyužila závar před opavskou bránou. Hosté z něj vyrazili do brejku, který se jim povedlo dohrát až do gólu. Drama se ale nekonalo. Hned minutu poté proměnil penaltu za faul na Fialu Galus a pečetil výhru Sigmy.

Takže trenér Tomáš Janotka mohl být spokojen. „Je pozitivní, že se nám podařilo vstoupit do jarní části sezony dobře. Utkání se nám povedlo z hlediska nějakého herního pojetí, ale také výsledku. Opava přijela s velice silným mančaftem, vyrovnali jsme se jí v nasazení a agresivitě. Byli jsme mnohem nebezpečnějším týmem, vytvořili jsme si více šancí a zaslouženě jsme zvítězili,“ řekl Janotka. Zápas jeho tým začal dobře, rychle šel do vedení. „První gól nás uklidnil, ale myslím, že ještě důležitější, než první gól, bylo to, že jsme vždycky dokázali soupeři odskočit na rozdíl dvou tří branek. Abychom nedopustili nějaké zdramatizování zápasu,“ podotkl Janotka.

Devatenáctka si musí zvykat na hru bez dvou opor -záložník Kryštof Daněk a útočník Jáchym Šíp už jsou v kádru áčka. „Beru to jako realitu. Jsou posunuti do áčka a budou se rozvíjet v mužském fotbale. Je to pro jejich zkušenost jenom dobře. A prostor dostanou další hráči, věřím, že vyplave zase další výrazná osobnost, další hráči, kteří tým potáhnou,“ řekl Janotka. Což se potvrzuje, když například záložník Marek Hausknecht viditelně ožil a začal se prosazovat i gólově. „Jednoznačně navazuje na svoji neskutečnou pracovitost a nasazení. A hlavně se mu to teď zúročuje v tom, že je nebezpečný. Dává branky, má asistence. Předtím ta čísla neměl, teď je má. Je to pro něj odměna, bonus, za jeho píli,“ poznamenal Janotka.

Útočník Lukáš Galus dal na podzim 11 branek, hned na startu jara potvrdil hattrickem, že patří k nejlepším kanonýrům v soutěži. „Každý trenér, který má v týmu rozeného střelce, je za něj vděčný. Dnes každý mančaft, ať je to třeba první liga, hledá nějakého kanonýry. Lukáš Galus potvrzuje každou sezonu, že to v sobě má. Je jenom na něm, jak se bude prosazovat a jak bude zúročovat šance, do kterých se bude dostávat,“ podotkl Janotka.

SK Sigma Olomouc U 19 – Opava U 19 5:2 (3:1)

Branky: 5., 32. (pen.) a 67. (pen.) L. Galus, 42. Šidlík, 50. Hausknecht – 38. (pen.) a 66. Katschmarz. Rozhodčí: Bureš – Antoníček, Řezníček. ŽK: Twardzik – Kuča. Diváci: 70.

SK Sigma U 19: Stoppen – Twardzik, Bednár, Sklenář, Slavíček – Šidlík (59. Fiala), Hausknecht, Vymětalík, Nováček, Malacka (72. Hadaš) – L. Galus (80. Hapal). Trenér Tomáš Janotka.

Další články