Zde může být vaše reklama.

Bude kádr silnější? Do Sigmy míří dva noví hráči pro ofenzivu

Do Sigmy míří dva noví hráči pro ofenzivu

foto: lechia.net

07. 02. 2021 - 10:53

S koncem zimního přestupního termínu dochází k mírné úpravě v kádru SK Sigma Olomouc. Prvoligový tým z Hané v brzké době velmi pravděpodobně posílí ofenzivu, na Andrův stadion míří dva hráči ze zahraniční. K tomu klub oznámil podpis smlouvy s talentovaným útočníkem. O možných změnách v týmu Sigmy informoval jako první server isport.cz.

„Určitý handicap tam máme. My se nyní budeme snažit, abychom na jaro jednoho krajního hráče alespoň na hostování přivedli,“ řekl Ladislav Minář, sportovní manažer SK Sigma, poté, co z klubu přestoupil do Plzně záložník Šimon Falta. „Platí, že bychom jednoho krajního hráče na hostování chtěli. Protože nás čeká hodně utkání, do toho neustále testy kovidu, takže je třeba, aby kádr byl širší,“ podotkl.

A tak se také velmi pravděpodobně stane. Nepůjde však nejspíš o hráče jednoho, ale dva, oba ze zahraniční.

Po delším čase bude mít SK Sigma v kádru hráče z Afriky. Podle informačního systému fotbalové asociace už je hráčem SK Sigma Jean Luc Gbayara Assoubre, osmadvacetiletý útočník z Pobřeží Slonoviny, který naposledy působil na Kypru. Assoubre už pobývá v Olomouci nějaký čas, trénoval s třetiligovým béčkem i áčkem a během toho přesvědčil o svých schopnostech, takže už ho Sigma registrovala. Působil ve Španělsku, na Kypru a naposledy v Řecku, tam za AE Larissa. V sezóně 2021/2013 byl v týmu Villarreal B spoluhráčem Pabla Gonzáleze, záložníka SK Sigma. Ve Španělsku hrával pět sezon třetí nejvyšší soutěže, pak šel výš. Od roku 2018 nastřádal 11 startu v kyperské první lize a 19 v řecké nejvyšší soutěži. Za kyperskou Larnacu má 11 startů v Evropské lize.

Další posilou by měl být podle serveru isport.cz slovenský reprezentant Jaroslav Mihalík (1994). Ten na podzim hrával v Polsku, kde ovšem pravidelně nenastupoval. Českou nejvyšší soutěže výborně zná, působil ve Slavii Praha, za kterou před pěti lety odehrál dvacet zápasů a dal dvě branky. V létě 2017 odešel do Cracovie Krakov, kde byl dvě sezony. Pak se vrátil na Slovensku a po dvou sezónách tam zamířil zase do Polska. Hrál v Lechii Gdaňsk, kde ovšem na podzim pravidelně nenastupoval. V nejvyšší soutěžích na Slovensku, v České republice a v Polsku má v součtu 212 startů, dal 37 branek. V evropských pohárech má 19 startů, dal jeden gól. Je osminásobným reprezentantem Slovenska.

Sigma na svém informoval o tom, že záložník Tomáš Zlatohlávek (2000) bude i na jaře působit ve druhé lize. Na podzim byl na hostování v Třinci, do konce soutěžního ročníku bude v 1. SK Prostějov. Tam jsou na hostování ze Sigmy záložníci Jiří Spáčil, Štěpán Langer a Jakub Matoušek, v klubu působí také odchovanci Sigmy Roman Bala, Michal Stříž, Michal Bárta a Jan Koudelka.

Klub také oznámil podpis smlouvy s talentovaným útočníkem Janem Fialou (2001). Ten do Sigmy přišel před dvěma lety z Blanska, s fotbalem začínal v Drnovicích. Na podzim byl v kádru třetiligové béčka, se Sigmou podepsal smlouvu do 30. června 2025.

Další články