Zde může být vaše reklama.

Piňa Mujica nastoupil Druhý Venezuelan, co hrál ligu za Sigmu

Druhý Venezuelan, co hrál ligu za Sigmu

foto: Petr Pelíšek

04. 10. 2021 - 09:02

Druhý poločas zápasu na Bohemians odehrál za SK Sigma Olomouc záložník Ricardo José Piňa Mujica. Pro fanoušky Hanáků jde o celkem neznámého hráče, pětadvacetiletý Venezuelan je sice hráčem Sigmy již dva roky, ale klub o jeho příchodu tehdy nijak neinformoval.

Kdo tedy je Ricardo José Piňa Mujica? Narodil se 13. 5. 1996. Je ofenzivní záložník. V České republice se objevil v létě 2017, tehdy přišel do prvoligové Karviné na hostování s opcí  klubu Estudiantes de Caracas S.C. V letech předtím byl i na testech v Panathinaikosu Atény. V Karviné se ale do první ligy neprobojoval, nastupoval jen za divizní béčko.  Pak se přesunul do Hodonína, kde hrával ve třetí lize. V MSFL tam odehrál 12 zápasů, dal dvě branky.

Hráčem SK Sigma Olomouc je od září 2019. Teprve po dvou letech se objevil v některém z kádrů a začal nastupovat za třetiligové béčko. Nyní se vzhledem k marodce v kádru dostal i do nominace k utkání a nakonec také nastoupil poprvé do utkání FORTUNA:LIGY. Do hry šel místo Gonzáleze. „Věděli jsme, že Pablo měl ve středu hřiště problémy. Nebyli jsme schopni udržet balóny, případně do toho dát více kvality. Ricarda jsme měli v tréninku už několikrát a je vidět, že ofenzivní návyky má. Je tam vyšší pohyblivost a míra kreativity, proto jsme na hřišti chtěli udělat tuto změnu, aby tam přišel nějaký impulz. Myslím si, že to v úvodu poločasu nebylo vůbec špatné, prezentoval se celkem dobře a dodal hře kreativitu,“ řekl po utkání na Bohemians trenér SK Sigma Václav Jílek.

Piňa Mujica je druhým hráčem z Venezuely, který v nejvyšší soutěži nastoupil za SK Sigma. Prvním byl Antonio Madreulis Romero Urquiola, který v sezoně 2017/2018 odehrál šest minut ve 4. kole doma proti Brnu.

Další články