Zde může být vaše reklama.

Vyrovnané derby Duel Baník versus Sigma neměl vítěze

Duel Baník versus Sigma neměl vítěze

foto: Petr Pelíšek

26. 10. 2019 - 16:23

Ve 14. kole FORTUNA:LIGY fotbalisté SK Sigma Olomouc zabodovali. V derby v Ostravě proti Baníku Hanáci dvakrát prohrávali, ale dvakrát se jim podařilo srovnat. Obě branky dal stoper Václav Jemelka, tu druhou, znamenající bod, tři minuty před koncem. Za domácí Baník dal obě branky útočník Diop.

Sigma nastoupila do zápasu se změnami v sestavě. Pro zranění či nemoci chyběli Martin Nešpor, Šimon Falta a Václav Pilař, za béčko byli hrát Michal Reichl, Martin Sladký a Jan Štěrba, kteří k zápasu nebyli ani nominování. V brance nastoupil Miloš Buchta, jen na lavičce zůstal Michal Vepřek.

Zápas nezačal pro Hanáky nejhůře. Po šesti minutách to bylo pro domácí čtyři nula na fauly. Ale pak se Baník probral a šel poměrně rychle do vedení. Po centru zleva protečoval míč Smola a špatně bráněný Diop dal z první branku. To bylo v 10.minutě. O dvě minuty později měla Sigma obrovské štěstí, po přímém kopu domácí trefili dvakrát tyčku, pravou a pak i levou. Ve 21.minutě vyběhl po centru zleva brankář Buchta do tmy a hosté mohli být rádi, že Smola hlavičkoval vedle. Ve 33.minutě bylo srovnáno. Po akci z pravé strany byl na zadní tyčce naprosto sám Jemelka a nemohl nedat – 1:1. Jenže nerozhodný stav nevydržel dlouho. Dvě minuty poté vyšel domácí krásně brejk a Diop jim vrátil vedení. Ve druhém poločase byl opět nebezpečnější Baník. Ale naštěstí pro domácí už mezi tyče netrefoval. V 67. minutě mohl srovnat Plšek, ovšem z tutové pozice brankáře Laštůvku neprostřelil. Tři minuty před koncem se Hanáci přece jen dočkali, po rohovém kopu dal na konečných 2:2 hlavou z úhlu Jemelka.

„S bodem jsme samozřejmě spokojeni. Vstup do utkání a naše první půle, to bylo špatné. Baník tam měl i další šance, tam se to utkání lámalo. Podařilo se nám po standardní situaci vyrovnat, měli jsme tam i nějaké pološance. Ale pak jsme dostali po chybě druhou branku, nedůslednost byla i při první brance. To nás strašně sráží a doplácíme na to. V kabině jsme si něco vysvětlili, chtěli trošku vysunout presink. Druhý poločas už byl z naší strany lepší, myslím, že jsme vyrovnali zaslouženě,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

„Pokud jsme měli vyhrát, tak odskočit už v prvním poločase na tři jedna a ty situace, které jsme tam měli, proměnit. Vedli jsme jenom o jeden gól, ale pak jsme to nezvládli. Hráči mysleli, že už to uhrají pasivní hrou, ale to nešlo. Soupeř chytil vlnu, dobře se prolínal. My jsme vypadli ve druhém poločase z tempa,“ řekl trenér Baníku Ostrava Bohumil Páník.

FC Baník Ostrava – SK Sigma Olomouc 2:2 (2:1)

Branky: 10. a 35. Diop – 33. a 87. Jemelka. Rozhodčí: Dubravský – Kubr, Novák. ŽK: Hrubý – Kerbr, González, Greššák. Diváků: 9780.

Baník Ostrava: Laštůvka – Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman  – Reiter, Jirásek, Hrubý, Kuzmanović – Diop (76. Granečný), Smola (84. Šindelář). Trenér Bohumil Páník.
SK Sigma: Buchta – Hála, Beneš, Jemelka, Kerbr – Zahradníček (61. Texl), Houska, Greššák (74. Chytil), Zmrzlý (84. Yunis), González – Plšek. Trenér Radoslav Látal.

Další články