Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Elitní soutěž basketbalistů se vrací do Olomouce

Elitní soutěž basketbalistů se vrací do Olomouce

foto: Petr Pelíšek

30. 05. 2021 - 16:53

V Olomouci se opět bude hrát nejvyšší soutěž v basketbale mužů. Na historickou tradici Dukly po mnoha desetiletích nyní volně naváže BK Olomoucko, když licence na elitní českou ligu se přesouvá z Prostějova právě do hanácké metropole. Informoval o tom web basketbalové federace.

Kooperativa NBL se bude hrávat v Čajkaréně. Zároveň se tvoří nový kádr, trenérem bude sedmatřicetiletý Robert Skibniewski, bývalý reprezentant Polska, který byl v letech 2008 - 2010 hrával za Orly z Prostějova. ”Roberta znám už dlouho a v kontaktu jsme byli delší dobu. Během kariéry ho vedli dobří trenéři, sám už zastával roli trenéra i asistenta v polské lize, takže zkušenosti už má a i lidsky zapadá do toho, jak bychom to tu chtěli dělat,” řekl Michal Pekárek, nový předseda spolku BK Olomoucko pro cbf.cz. V klubu nový kouč podepsal dvouletý kontrakt s opcí.

A jak došlo k přesunu Kooperativa NBL z Prostějova do Olomouce? „”Už během letošní sezony byly náznaky, že v příštím ročníku nejspíš v Prostějově NBL nebude, což se po dohrání soutěže potvrdilo. Bavili jsme se s dosavadními majiteli klubu, že už basketbal další rok dělat nemůžou a že si nechají především volejbal. Došlo k tomu z finančních důvodů, protože táhnout několik sportů jako basket, volejbal a tenis už je nad jejich možnosti. Proto jsme se domluvili, aby licence na NBL zůstala v kraji, že bychom basketbal převzali,“ vysvětlil Pekárek.

V kádru z uplynulé sezony zůstali rozehrávač Feštr, power forward Štěpán, dále to bude alespoň jedno z dvojčat Klepačových a otazník je kvůli zranění zad nad power forwardem Sychrou. Už příští týden by klub měl oznámit dva nové české hráče a ve spolupráci s novým koučem už byly vytipovány i tři zahraniční posily. BK Olomoucko, bude spolupracovat s prvoligovým Basketbalem Olomouc, který rovněž patří Pekárkovi, a také s druholigovou UP Olomouc. „Basketbalová liga mužů se do Olomouce vrací po několika desítkách let od působení Dukly, která vyhrála i dva tituly. Nechci tím říct, že to je návrat ke starým časům, ale vrcholový basket do Olomouce určitě patří,” uvedl Pekárek.

Další články