Zde může být vaše reklama.

Posílil Skokany Extraligový nadhazovač Marko Vykoukal je v Olomouci

Extraligový nadhazovač Marko Vykoukal je v Olomouci

foto: archiv redakce

18. 06. 2021 - 14:30

Hanácký klub lovil volné hráče na přestupovém trhu. Jedním z nových jmen na soupisce je Marko Vykoukal, který v minulosti nastupoval za mistrovské Arrows. Tento hráč může reprezentovat slovenský národní tým a v Olomouci by měl plnit roli startujícího nadhazovače. Jedná se o velký příchod, jelikož tento hráč má bohaté hráčské zkušenosti a určitě zkvalitní bullpen.

Jak se zrodila myšlenka hostování do Olomouce?
Myšlenka hostovaní začala vznikat ve chvíli kdy mi Jakub Voják, se kterým jsem hrál v Arrows Ostrava řekl, ze příští sezonu se chce vrátit do Olomouce a pomoci Skokanům vrátit se do extraligy. Jelikož pro mě začalo být velmi náročné skloubit extraligu s mými časovými možnostmi, nabídl jsem Kubovi, že mu rád v příští sezóně pomůžu v dresu Skokanů. Slovo dalo slovo a letos už nastupuji za Olomouc.

Budete pouze nadhazovačem nebo máte v plánu nastoupit i do pole?
Prozatím chci týmu pomoci hlavně na kopci, ale jsem soutěživý a rád zasahuji do utkání, takže bych variantu hry v poli úplně nezahazoval, každopádně vše bude zaležet na vedení týmu.

Jste na soupisce Arrows Ostrava, budete i v tomto klubu nastupovat?
Ano je pravda, že jsem i na soupisce Arrows, nemám však s klubem na tento rok nic dohodnuto, a proto budu věnovat veškerý čas na hřišti Skokanům.

Máte za sebou působení i ve slovenské reprezentaci. Jak je to možné? Budete za tuto zemi ještě nastupovat?
Jelikož jsem narozen na Slovensku, tak jsem držitelem slovenského pasu a tedy i dvojího občanství, není to nic běžného, ale takových lidi není ani málo. Slovenská reprezentace mě oslovila s tím, že bych jim mohl pomoci - a to se také v rámci časových možností snažím. Letos nás čeká se slovenským národním týmem PBT, a také kvalifikace na mistrovství Evropy, které pokud si dobře vzpomínám, proběhne v Bratislavě.

Máte cíl nebo vizi, jak bude vypadat sezona v první lize?
O cílech jsme se bavili s Kubou Vojákem a Martinem Schneiderem a jeden je úplně jasný: a to hrát nadstavbu s extraligovými týmy o postup do elitní soutěže. Budou to kvalitní zápasy, které Skokani jakožto mladý tým potřebují. Samozřejmě je zde i cíl postoupit do extraligy, ale nechci předbíhat a raději se soustředím na zápasy v první lize.

Jak těžké je skloubit náročnou práci a sport?
Jak už jsem říkal, mé časově možnosti jsou značně omezené, jelikož pracuji u Policie ČR, kde jsem ve služebním poměru. Ale kde je vůle, tam je cesta. Doufám, že odehraji, co nejvíce víkendů a pomůžu Skokanům, k co nejvíce vítězstvím.

Další články