Zde může být vaše reklama.

Pojedou na finále FC Skunk má pohár v malém fotbale

FC Skunk má pohár v malém fotbale

foto: Petr Pelíšek

25. 06. 2020 - 15:00

Sobotní finále olomouckého poháru v malém fotbale ovládl tým FC Skunk. Po nečekaně hladkém vítězství 9:1 nad Kafkami míří šampion do celostátního finále v Kolíně, kde se 11. července utká s vítězi z dalších regionů. Třetí místo obsadilo mužstvo Sokola Pohořany.

Finálovým kláním předcházel zápas skupiny o umístění, který v deštivém dopoledni zvládlo lépe mužstvo Darkside a přetlačilo MK Jívovou 8:6. V následujících medailových zápasech se ukázalo hned několik hráčů z výběru reprezentujícího hanácký malý fotbal v celostátní Superlize.

V souboji o třetí místo nastoupil favorit z užší špičky první olomoucké ligy Sokol Pohořany proti jedinému semifinálovému zástupci druhé ligy, týmu Raptors. Outsider držel s favoritem dlouho krok, v poločase dokonce vedl a vyrovnaný zápas spěl k penaltovému rozstřelu. Nakonec ale rozhodla zkušenost a Pohořany ještě v řádné hrací době vyhrály 7:5. Raptors však svým výkonem ukázali, že by měli začít vážně pomýšlet na postup a dlouhodobější setrvání v první lize.

Ve finálovém souboji chybělo Kafkám několik klíčových hráčů, a přestože prohráli rozdílem třídy, obraz hry úplně neodpovídal debaklu. Skunk vedle nesporné kvality prokázal i fyzickou převahu, kterou zúročil ve vítězství 9:1. Nutno dodat, že poražení měli dostatek příležitostí skóre alespoň kosmeticky upravit, ale své příležitosti nevyužili, a tak pohár zcela po zásluze přebírá Skunk.

„I přes nepřízeň počasí měly medailové zápasy vysokou kvalitu a byly pěkným vyvrcholením celého poháru, do kterého se navzdory krátkému přihlašovacímu termínu přihlásilo třicet mužstev. Kluci byli prostě zdravě hladoví po fotbale, a tak by to mělo být,“ řekl předseda MF Olomouc Zdeněk Táborský.

Olomoucká liga malého fotbalu nyní registruje okolo 2000 hráčů a píše svou historii již od roku 1971, tedy o dva roky dřív než vznikla pražská Hanspaulská liga.

Výsledky
Zápas o 3. místo:
Raptors Team – Sokol Pohořany 5:7 (4:2)
Branky: Hrušák 3, Zapletal, Gashi – Vaida 3, Pešák 2, Hegr, Procházka.
Raptors: Zapletal  – Baštan, Vymětal, Látal, Hrušák, Pazdera, Vysoudil, Gashi, Kukuczka,Grofek, Straka.
Sokol: Směták  – Hegr, Kráčmar, Procházka, Vaida, Jašek, Čapek, Pešák.

Finále:
RK Kafki – FC Skunk 1:9 (0:3)
Branky: Pola – Režný 5, Poledna 2, Dokoupil, Mazal.
Kafki: Pavlík – Válek, Černošek, Němec, Pola, Kaďorek, Zaoral.
Skunk: Dědoch – Poledna, Houserek, Vančura, Režný, Dokoupil, Mazal, Svoboda.

Další články