Zde může být vaše reklama.

Dorazí i hvězdy Finále Ondrášovka Cupu startuje v Šumperku

Finále Ondrášovka Cupu startuje v Šumperku

foto: fotbal.cz

11. 06. 2020 - 17:00

Finálová fáze letošního ročníku Ondrášovka Cupu, který je oficiálním Pohárem mládeže FAČR U8 – U13, odstartuje v Šumperku turnajem nejstarších hráčů do 13 let. Po dlouhém fotbalovém půstu organizátoři připravili nejen krásné fotbalové souboje plné emocí, ale také setkání s hvězdami českého fotbalu. Do Šumperku zavítá například bývalý kapitán národního týmu Tomáš Ujfaluši a jeho reprezentační spoluhráči Marek Heinz a Radoslav Kováč. Informoval o tom server fotbal.cz.

Zápasy se odehrají na stadionu v Žerotínově ulici o víkendu 13.–14. června za přítomnosti kamer České televize. Vzhledem k aktuální situaci dlouho nebylo jisté, jestli bude možné hrát.

O to větší je radost organizátorů nad tím, že vše nakonec klaplo: „Dělali jsme, co se dalo, abychom jednak zajistili bezpečí mladých hráčů, a zároveň jim nevzali možnost změřit síly s vrstevníky z celé republiky, včetně přípravek velkých ligových klubů. Do zápasů nastupují všichni vždycky s ohromným nasazením a věřím, že letos tomu rozhodně nebude jinak,“ říká manažer projektu Petr Lacina.

Zároveň ale organizátoři slibují dodržení všech bezpečnostních pravidel. „Diváky na zápasech rádi uvítáme, budeme ale zároveň pečlivě sledovat dodržení limitu 500 osob pro každé sportoviště a kontrolovat vstup a výstup diváků tak, aby nedošlo k porušení aktuálního vládního nařízení,“ ujišťuje Petr Lacina.

Na důležitost turnaje pro přípravu budoucích fotbalistů loni poukazoval i rodák z nedalekého Rýmařova Tomáš Ujfaluši, který ve své bohaté kariéře vyhrál s Atlétikem Madrid Evropskou ligu. „Turnaje jako Ondrášovka Cup mají pro rozvoj kluků nezastupitelný význam. Potřebují vidět, jak na tom jsou ve srovnání se stejně starými hráči z jiných klubů,“ řekl bronzový medailista z mistrovství Evropy v roce 2004.

Právě Tomáš Ujfaluši a jeho někdejší spoluhráč Marek Heinz pomohli přilákat na Tyršův stadión i další známé jméno českého fotbalu, mistra Evropy do 21 let z roku 2002 Radoslava Kováče. „Jsem moc rád, že mi účast v Šumperku konečně vyšla. Věděl jsem, že Marek s Tomášem už tu byli a nechtěl jsem rodnému městu zůstat nic dlužen. Mám odtud krásné vzpomínky, za TJ Šumperk jsem odehrál spoustu zápasů. I když s fotbalem jsem začínal kousek vedle, v Loučné nad Desnou,“ vysvětluje bývalý hráč Spartaku Moskva nebo West Hamu United.

I když je letos v Ondrášovka Cupu spousta věcí jinak, jedna z nich se nemění. I tentokrát nabídne přímý vstup z turnaje ve svém programu Česká televize. „Jde o projekt, který má podle nás velký smysl. Je skvělé, že i přes nedávnou koronavirovou krizi si budou moct mladí fotbalisté zahrát a ukázat veřejnosti, kam se za minulou sezónu posunuli. A není přitom vůbec důležité, jestli z nich budou jednou reprezentanti nebo si jen odnesou krásné vzpomínky a sportovního ducha,“ uzavírá známý moderátor Pavel Čapek, který bude přenosy komentovat.

Od roku 2013 se k projektu mládežnických turnajů Ondrášovka Cup přihlásilo mnoho osobností, které se staly jeho ambasadory. Patří sem mimo jiné Jaroslav Hřebík (ředitel úseku mládeže AC Sparta Praha), Josef Hušbauer (reprezentant ČR, hráč Dynama Drážďany), Tomáš Hübschman (bývalý reprezentant ČR a hráč FK Baumit Jablonec) nebo Jakub Kohák (herec, režisér, velký fotbalový fanoušek a „odborník“).

Program turnaje:
Sobota 13. 6. - první utkání v 9:30
Neděle 14. 6. - první utkání v 8:30, poslední utkání v 15:59, vyhlášení vítězů v 16:30

Složení skupin finálového turnaje:
Skupina A
AC Sparta Praha, SK Uničov, CU Bohemians Praha, FK Šumperk, FK Meteor Praha VIII, FK Ústí nad Labem
Skupina B
SK Vysoké Mýto, 1.FC Slovácko, FK mládeže Vysočina Jihlava, SK Olomouc Sigma MŽ, FC Táborsko, FC Zlín
Skupina C
FC Hradec Králové, FC Zbrojovka Brno, FK Mladá Boleslav, MFK Trutnov, 1. SC Znojmo, Slezský FC Opava
Skupina D
FK Dukla Praha, FC Baník Ostrava, FK Pardubice, Fotbal Třinec, Junior Chomutov, FK Teplice

Další články