Zde může být vaše reklama.

Svátek malého fotbalu Finále poháru hostí Slavonín

Finále poháru hostí Slavonín

foto: Petr Pelíšek

19. 06. 2020 - 13:12

V sobotu v poledne pozná olomoucký malý fotbal svého šampiona. Pohár, který nahradil přerušenou ligu, vyvrcholí ve slavonínské sportovní aréně dvěma zápasy: Od 10 hodin bojem o třetí místo, o hodinu později finálovým kláním. Vítěz se zúčastní celostátního finále v Kolíně.

Ligu, kterou přerušila karanténa, nahradil v květnu pohár s vyřazovacím stylem. Finálový zápas, hraný standardně v sestavách 4 plus 1 a dvakrát 30 minut, soudcuje mezinárodní rozhodčí malého fotbalu Jiří Dolanský společně se Svatoplukem Vláčilem. Vítězné mužstvo se kvalifikuje do červencového celostátního finále v Kolíně, kde se utká s vítězi regionálních pohárů z celé České republiky pod záštitou Asociace malého fotbalu (AMF).

Malý fotbal se na Hané těší obrovské popularitě a s přibližně 130 hrajícími mužstvy se jedná o nejmasovější sport regionu. Špičkové výkony a kvalitní sportovní zážitek očekávají organizátoři i od sobotního finále. „Diváci se mohou těšit na rychlý a technický fotbal, kde oproti velké kopané prakticky neexistují žádné nudnější pasáže a v zápasech obvykle padá gólů spíše jako v hokeji,“ vysvětluje Zdeněk Táborský, předseda Malého fotbalu Olomouc.

Další články