Zde může být vaše reklama.

Skupina o titul 1. kolo: Sigma hraje doma se Spartou

1. kolo: Sigma hraje doma se Spartou

foto: Petr Pelíšek

05. 05. 2023 - 16:00

Fotbalistům SK Sigma Olomouc se povedlo splnit základní cíl, který soutěžní ročník 2022/23 měli. Po základní části jsou v první šestce, což znamená druhé nejlepší umístění poslední dekády. Hanáky nyní čeká účast ve skupině o titul, zahájí ji v neděli doma na Andrově stadionu zápasem proti Spartě Praha (15.00).

Hanáci pokazili dojem z jinak úspěšné sezóny posledními dvěma domácími zápasy základní části. Oba totiž prohráli, nejprve s Teplicemi 1:2, pak s Ostravou 1:4. V nadcházející nadstavbové pasáži mohou vše odčinit, i když to bude náročný úkol. Na čtvrté Bohemians Sigma ztrácí sedm bodů, hrát se bude ještě celkem o patnáct. Naděje tedy stále je.

„Pokud se nevrátíme k tomu, co nás zdobilo po většinu sezóny, tedy velká zodpovědnost důslednost a málo inkasovaných gólů, tak nejsme schopní trvale bodovat. V posledních třech zápasech jsme dostali osm branek a to je strašně moc. Na to nikdo nevyhraje, body se nedají získávat,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek po domácím debaklu s Ostravou.

Sigma chce v ligovém finiši ještě zabojovat o vylepšení konečné pozice. „Kdybychom v to nevěřili, tak tady asi nemáme co dělat. To je samozřejmostí. Ale nepředstavovali jsme si, že by tam byl takový odstup. Sedm bodů … To je velký odstup. Ale přece to nebudeme balit. Pro nás to bude velmi dobrá zkušenost pro hráče a věřím, že tomu bude naprosto odpovídat jejich přístup. Jsou to důležité konfrontační zápasy. Budeme bojovat, ale domácími ztrátami v závěru základní části jsme si boj o posun na čtvrté místo hodně zkomplikovali,“ uvedl Jílek.

Zápas SK Sigma Olomouc versus AC Sparta Praha začne v neděli 7. května v 15.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Jan Všetečka, asistovat na pomezí mu budou Kamil Hájek a Jakub Hrabovský.

Jak nastoupí:
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Pokorný, Beneš, Sláma – Navrátil, Breite, Ventúra, Pospíšil, Zifčák – Chytil. Trenér Václav Jílek.
Sparta: Kovář - Vitík, Panák, Vydra - Wiesner, Daněk, Sadílek, Höjer - Karabec, Haraslín - Kuchta. Trenér Brian Priske.

Další články