Zde může být vaše reklama.

Začínají u mistra 1. kolo: Sigma hraje na Spartě

1. kolo: Sigma hraje na Spartě

foto: Petr Pelíšek

21. 07. 2023 - 15:30

A je to tady. Po dvouměsíční pauze se znovu rozjede domácí elitní fotbalová soutěž. Tým SK Sigma Olomouc čeká ostrý start, novou sezónu FORTUNA:LIGY totiž začínají v Praze na Spartě duelem s úřadujícím mistrem. Hraje se v neděli 23. července od 18.00.

Olomoučtí jsou na start ligy připravení dobře a věří, že v neděli na Spartě předvedou svoje kvality. „Na úvod ligy je to krásný zápas, velmi dobrá výzva pro nás. Bude plný stadion. Jedeme na hřiště mistra, kterému se povedla generálka, smetli Anderlecht. Pro nás je to dobrý start. Můžeme se okamžitě zkonfrontovat s tou nejvyšší kvalitou,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. A věří nejen v dobrý výsledek, ale také povedený výkon. „Nejdeme tam s odevzdaností, zásadní bude, abychom tam byli dobře mentálně nastavení a odevzdali tam výkon, na jaký máme. Aby to nebylo, z hlediska výkonu, jako vloni. Myslím, že jsme tam schopni odehrát dobrý výkon,“ uvedl Jílek.

Stejnou víru v dobrý výkon i výsledek má i kapitán Radim Breite. „Na zápas se těšíme, trenéři to mají rád, když proběhne věta jdeme si to užít. Ne, čeká nás hezký zápas, bude vyprodáno. Jedeme tam zase brzy po startu sezóny, nebude to jiný zápas než v těch předchozích. Samozřejmě se budeme snažit, abychom dobře nastartovali ligu,“ řekl Breite.

„Určitě tušíte, že vám sestavu neprozradím. Máme ale vesměs jasno. Máme za sebou relativně dlouhou přípravu, ale nesmíme podcenit ještě čas, který do zápasu máme. Vše se bude odvíjet od přípravy na utkání. V neděli v pět budete mít jasno také,“ řekl na tiskové před sezónou Brian Priske, trenér Sparty Praha.

V olomoucké sestavě budou chybět brankář Tadeáš Stoppen, útočník Antonín Růsek (oba zranění) a záložník Jan Fortelný, který je na Hané na hostování právě ze Sparty a podle tradičních dohod mezi kluby v těchto případech nesmí nastoupit. Jinak by měli být připraveni všichni hráči, včetně nigérijského útočníka Yunusy Owolabiho Muritaly, který je už podle registračního systému fotbalové asociace členem SK Sigma.

Zápas AC Sparta Praha versus SK Sigma Olomouc začne v neděli 23. července v 18.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Ladislav Szikszay, asistovat na pomezí mu budou Jakub Hrabovský a Michal Volf.

Jak nastoupí:
Sparta: Vorel – Panák, Sörensen, Krejčí – Mejdr, Laci, Kairinen, Zelený – Birmančević, Sejk, Haraslín. Trenér Brian Priske.
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Zifčák, Breite, Ventúra, Pospíšil, Sláma – Juliš. Trenér Václav Jílek.

Další články