Zde může být vaše reklama.

Těžký protivník 11. kolo: Sigma hraje doma proti Slavii

11. kolo: Sigma hraje doma proti Slavii

foto: Petr Pelíšek

07. 10. 2022 - 19:00

Téměř po měsíci se zase fotbalisté SK Sigma Olomouc představí svým fanouškům doma na Andrově stadionu. Za soupeře mají v 11. kole FORTUNA:LIGY Slavii Praha, hraje se v neděli od 19 hodin.

O tom, kdo bude v nedělním hanáckém podvečeru favoritem, je jasno předem. Slavia je druhá v tabulce, má dvaadvacet bodů, o svých kvalitách potvrzuje pravidelně nejen v domácí soutěži, ale také v evropském poháru. Naproti tomu Sigma se krčí na 12. příčce, má jedenáct bodů. Nadto se Hanákům doma zatím moc nedaří, sehráli na Andrově stadionu v této sezoně dosud čtyři zápasy, vyhrát se jim ale ještě nepovedlo. „Hrajeme doma se Slavií a asi by bylo velkohubé říct, že ji porazíme, i když samozřejmě uděláme maximum proto, abychom doma zvítězili. Ligová sezona je v tomto zatím naprosto atypická. Nejsme to jenom my. Jsou to Budějovice, Boleslav, Baník… Je to zarážející, že týmy zatím sbírají body hlavně venku. Ale je potřeba to stabilizovat a po čtyřech bodech ze dvou venkovních utkání to potvrdit doma. Bez ohledu na soupeře. Naší situaci by to hodně pomohlo,“ řekl trenér Václav Jílek klubovému webu.

Naposledy minulý víkend proti Mladé Boleslavi chyběli v olomoucké sestavě brankář Matúš Macík, stoper Lukáš Vraštil, záložníci Filip Zorvan, Jan Vodháněl se Štěpánem Langrem a útočník David Vaněček, ti pro zdravotní stav. Záložníci Jan Sedlák a Jakub Matoušek, plus útočníci Tomáš Zlatohlávek a Matěj Hadaš byli hrát za béčko v Příbrami. Duel v Mladé Boleslavi pak pro zranění nedohrál středopolař Denis Ventúra.

Sigma potřebuje zabodovat, leč proti Slavii se jí doma tradičně nedaří. Pražanům nedala v posledních třech zápasech na Andrově stadionu gól, naposledy je porazila v sezoně 2013/14.

Utkání SK Sigma Olomouc versus Slavia Praha se hraje v neděli 9. října od 19.00 (rozhodčí Tomáš Klíma – Petr Antoníček, Lukáš Machač).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Trefil – Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Navrátil, Breite, Spáčil, Zifčák– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.
Slavia Praha: Kolář - Douděra, Ousou, Kačaraba, Jurásek - Hromada - Provod, Ševčík, Ewerton, Olayinka - Tecl. Trenér Jindřich Trpišovský.

Další články