Zde může být vaše reklama.

Potvrdí dobrou formu? 12. kolo: Sigma jede do Prahy, na Klokany

12. kolo: Sigma jede do Prahy, na Klokany

foto: Petr Pelíšek

14. 10. 2022 - 15:00

Fotbalistům SK Sigma Olomouc začne v sobotu anglický týden. Odstartují ho zápasem v Praze proti Bohemians, pak je čeká střetnutí MOL Cupu v Zápech (středa 19. října, 15.00) a nakonec domácí duel proti Zlínu (sobota 22. října, 16.00).

Hanáci by rádi potvrdili zlepšenou formu z předchozích kol a navázali na domácí výhru nad Slavií Praha. Bohemians ještě v této sezoně doma nevyhráli, naopak lepší venku než Sigma jsou dosud jen tři kluby. Takže olomoucká naděje na bodový zisk je reálná. „ Už před sezonou jsem z týmu cítil dobrou energii, která se potvrdila hned v prvním kole. Možná jsme ale hlavy měli malinko výš, než bylo potřeba. Pak jsme dostali pár facek, ale dnes z mužstva cítím, že jdeme postupně nahoru. Víte ale, jak to je. Je to jedno utkání. Už je to historie. Musíme se dívat dopředu. Nyní nás čekají Bohemians, kteří hrají výborně,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Naposledy doma v neděli večer proti Slavii chyběli v olomoucké sestavě, mimo jiné, také záložníci Filip Zorvan a Denis Ventúra. „Filip Zorvan měl velkou smůlu. V reprezentační pauze už byl připravený do plného tréninku, ale natáhl si břišní sval. Možná trochu z přemíry snahy, kdy chtěl ukázat, že už je zase zpátky. Pomaličku se vrací a chystáme si ho na další týden. Ne asi na zápas s Bohemians, ale na ten další, kdy budeme hrát pohár v Zápech a potom se Zlínem. Minimálně na Zlín bychom byli rádi, aby byl připravený, protože je to hráč, který nám pomůže,“ řekl Jílek a pokračoval: „U Denise nejsem asi schopen odhadnout dobu léčby. V Boleslavi si udělal středně těžký výron v kotníku. Je tam i poranění vazů. Teď je o berlích. Pokud by stihl jeden dva zápasy v závěru podzimní sezony, tak asi budeme rádi“.

Kromě Zorvana s Ventúrou budou v olomoucké sestavě ještě chybět brankář Matúš Macík, útočník David Vaněček a záložník Lukáš Greššák, který se zranil v duelu proti Slavii.

Utkání bude mít zvláštní náboj pro dva hráče, po jednom na každé straně. Za domácí to je odchovanec SK Sigma Martin Hála, který je od léta v Bohemians, ovšem v předchozích dvou kolech v nominacích nebyl. Za hosty pak záložník Jan Vodháněl, který u Klokanů působil dvě a půl sezóny.

Utkání Bohemians Praha versus SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 15. října od 16.00 (rozhodčí Tomáš Batík – Marek Podaný, Petr Líkař).

Pravděpodobné sestavy
Bohemians: Valeš – Köstl, Křapka, Hůlka – Dostál, Jindřišek, Jánoš, Kovařík – Květ, Prekop, Drchal. Trenér Jaroslav Veselý.
SK Sigma Olomouc: Trefil – Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Navrátil, Breite, Spáčil, Zifčák– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články