Zde může být vaše reklama.

Prodlouží sérii? 14. kolo: Sigma hraje o další body v Teplicích

14. kolo: Sigma hraje o další body v Teplicích

foto: Petr Pelíšek

28. 10. 2022 - 15:00

V pěti zápasech v řadě fotbalisté SK Sigma Olomouc bodovali. Naposledy doma na Andrově stadionu zvítězili nad Zlínem. Poslední říjnovou neděli hrají Hanáci v Teplicích, a pokud se chtějí udržet v první šestce, potřebují další bodový zisk. Začátek zápasu je v 15 hodin.

Sigma je už dvě kola po sobě v TOP 6, tedy přesně tam, kde chce podle plánování před sezónou být. „To jsou věci, které neřeším, je to otázka mediálních spekulací. Neměli jsme odpovídající výsledky, i když jsme třeba v některých zápasech hráli i dobře. Stejně ale odpovím i na tu otázkou okolo šestého místa. Když budete v maratónu po dvaceti kilometrech na bedně, tak nikde není předpoklad, že to dotáhnete. Ještě nejsme ani v polovině závodu. Jsme si dobře vědomi, že jsme pořád dlužni našim vizím a předsezónním předpokladům. Mužstvo teď pracuje výborně, cítím z toho dobrou energii a dobrou práci,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma Václav Jílek. „Neřeším, jestli jsme dnes šestí. Je tam řada mužstev ve třech bodech a může být za dva zápasy dvanáctí. Jsem rád, že jsme se posunuli nahoru, ale před námi jsou zápasy, kde máme předpoklad, abychom bodový zisk ještě rozšířili,“ podotkl.

V olomoucké sestavě budou vzhledem k zdravotnímu stavu nejspíš scházet brankář Matúš Macík a záložník Lukáš Greššák, ostatní hráči by měli být fit a připraveni nastoupit.

Jedním ze dvou nejlepších střelců Teplic je na podzim útočník Filip  Žák, odchovanec SK Sigma, dal pět branek.

Utkání FK Teplice versus SK Sigma Olomouc se hraje v neděli 30. října od 15.00 (rozhodčí Jan Všetečka – Jakub Hrabovský, Jakub Šimáček).

Pravděpodobné sestavy
Teplice: Grigar - Vondrášek, Knapík, Hybš - Hyčka, Kučera, Mareček, Jukl, Kodad - Žák, Gning. Trenér Jiří Jarošík.
SK Sigma Olomouc: Trefil – Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Navrátil, Breite, Spáčil, Zifčák– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články