Zde může být vaše reklama.

Potřebují bodovat 15. kolo: Fotbalisté SK Sigma mají doma Slavii

15. kolo: Fotbalisté SK Sigma mají doma Slavii

foto: Petr Pelíšek

10. 11. 2023 - 17:00

Před poslední reprezentační přestávkou letošního roku čeká fotbalisty SK Sigma Olomouc jeden z nejtěžších zápasů podzimu. V 15. kole FORTUNA:LIGY mají doma za soupeře pražskou Slavii. Hraj se v neděli od 18.00 a Andrův stadion by mohl být po delší době zase pořádně zaplněný.

Olomoučtí mají za sebou tři remízy s celky ze spodku tabulky. Teď je čeká soupeř z trošku jiného dimenze. Slavia je na druhém místě, má nejlepší defenzivu v soutěži, k tomu kádr se spoustou reprezentantů.

„Každý, kdo český fotbal sleduje, tak ví, jak se Slavia dlouhodobě prezentuje. Je to silný, agresivní a běhavý tým, není to pro nás nic nového. Porazit se ale dá každý soupeř. V české lize ani pro Slavii není žádný zápas jednoduchý. Rozhodně se pokusíme o to, abychom vyhráli,“ řekl Jiří Saňák, asistent trenéra SK Sigma Olomouc. „Recept v takových zápasech, kdy stojíte proti favoritovi, je většinou vždycky stejný. Je to o týmové souhře, o tom, aby v den D a v hodinu H všechno do sebe zaklaplo. Podobné to měla třeba Slavia proti AS Řím. Musíte předvést na více postech nadstandardní výkony na hranici svého potenciálu. To potřebujete k úspěchu, když nastupujete proti nejlepším,“ podotkl.

V sestavě SK Sigma by se mohl objevit obránce Filip Novák, který se klubu před týdnem upsal do konce sezony. Hanáci bez ohledu na sílu soupeře potřebují zabodovat. Tři nerozhodné výsledky za sebou je trošku zbrzdily v rozletu, začíná jim hrozit, že vypadnou z první šestky tabulky.

Zranění jsou útočníci Antonín Růsek, Denis Kramář a Jakub Trefil, na marodce pak Vít Beneš a Yunusa Muritala.

Zápas SK Sigma Olomouc versus Slavia Praha začne v neděli 12. listopadu v 18.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Stanislav Volek, asistovat na pomezí mu budou Kamil Hájek a Lukáš Machač.

Jak nastoupí:
SK Sigma Olomouc: Digaňa – Chvátal, Pokorný, Novák, Zmrzlý – Navrátil, Pospíšil, Breite, Zorvan, Vodháněl – Juliš. Trenér Václav Jílek.
Slavia: Mandous - Vlček, Ogbu, Bořil - Tomič, Oscar, Zafeiris, Provod - Wallem - Van Buren, Chytil. Trenér Jindřich Trpišovský.

Další články