Zde může být vaše reklama.

Letos poslední liga 16. kolo: Sigma jede do Brna, hraje derby se Zbrojovkou

16. kolo: Sigma jede do Brna, hraje derby se Zbrojovkou

foto: Petr Pelíšek

11. 11. 2022 - 13:15

Poslední letošní zápas FORTUNA:LIGY mají v neděli na programu fotbalisté SK Sigma Olomouc. Hrají v Brně proti Zbrojovce, začíná se v 15.00. Pokud chtějí Hanáci přezimovat v první šestce, musejí na Králově Poli bodovat.

Sigma ale nebude hrát v Brně poslední soutěžní zápas toho roku. Po Zbrojovce se z prvoligového kádru rozjedou na reprezentační srazy brankář Jakub Trefil, obránce Ondřej Zmrzlý a útočníci Mojmír Chytil s Jáchymem Šípem. Konci repre pauzy pak Hanáky čeká zápas MOL Cupu v Liberci, tam hrají v sobotu 26. listopadu od 13.00. „Máme Zbrojovce co vracet za domácí zápas. Chceme ligový podzim zakončit výhrou, aby se nám lépe šlo na dovolenou, a samozřejmě se chceme udržet v šestce. Právě jako boj o šestku ten zápas vnímáme,“ řekl Milan Kerbr, asistent trenéra SK Sigma.

Brno je ligovým nováčkem a zatím se mu daří náramně. Hanáky tedy nebude čekat nic lehkého, navíc v kádru Zbrojovky je hned pět odchovanců SK Sigma – jsou to stopeři Jan Hlavica a Jan Štěrba, plus záložníci Jiří Texl, Jan Hladík a Šimon Falta. „Silné stránky soupeře jsou dobře známé. Ať jsou to Řezníček nebo Ševčík, kterým vyšel zápas v Olomouci. Jsou tam samozřejmě i další hráči. Dobře víme, že se nemůžeme zaměřit jen na jednoho nebo dva hráče. Především si budeme chtít udržet chuť a nastavení, se kterým jsme v poslední době vstupovali do domácích zápasů, včetně posledního s Jabloncem. To nám ve venkovních utkáních chybělo,“ podotkl Kerbr.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FK Jablonec se hraje v neděli 13. listopadu od 15.00 (rozhodčí Dalibor Černý – Jan Paták, Adam Horák).

Pravděpodobné sestavy
Zbrojovka Brno: Šiman - Hrabina, Endl, Hlavica, Divíšek  - Matejov, Texl, Pachlopník, Ševčík, Hladík - Řezníček. Trenér Richard Dostálek.
SK Sigma Olomouc: Trefil – Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Navrátil, Breite, Spáčil, Zifčák– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články