Zde může být vaše reklama.

Souboj o pátou příčku 19. kolo: Sigma nastoupí doma proti Hradci

19. kolo: Sigma nastoupí doma proti Hradci

foto: Petr Pelíšek

10. 02. 2023 - 17:00

Fotbalisté SK Sigma Olomouc vstoupili do jarní části FORTUNA:LIGY dvěma remízami. Nejprve hráli doma nerozhodně se Spartou Praha (1:1), pak v Uherském Hradišti (0:0). Nyní Hanáky čeká na Andrově stadionu duel proti Hradci Králové, hraje se v neděli 12. února od 15.00.

Pro Sigmu jde o mimořádně důležitý duel. Tabulka elitní tuzemské soutěže je totiž velmi vyrovnaná. Půjde o střetnutí pátého se šestým, přičemž oba celky mají shodně šestadvacet bodů a dělí je pouze skóre. Bodově stejně je na tom ale i sedmé Slovácko, když pořadí desátá Mladá Boleslav má jen o tři body méně. „Hradec má stejně bodů jako my, je houževnatý a nepříjemný. Před čtrnácti dny vyhrál v Plzni. Musíme to brát všechno velmi zodpovědně. Pokud by se nám podařilo vyhrát, tak vstup do jara bude hodnocen pozitivně. Ale nechceme se dostávat pod nějaký tlak. Chceme vyhrát každý zápas a nejsme úplně spokojení s tím, že jsme se Spartou nebo se Slováckem nevyhráli,“ řekl Jiří Saňák, asistent trenéra SK Sigma. „Musíme k zápasu přistoupit se stejnou koncentrací jako k předchozím utkáním. Nesmíme podlehnout tomu, že Hradec je nějaký snazší soupeř, než bylo Slovácko se Spartou. Mám trochu pocit, že se to takhle i mezi veřejností staví,“ podotkl.

V olomoucké sestavě budou zdravotních důvodů chybět brankáři Matúš Macík a Vilém Fendrych a obránce Juraj Chvátal.

Hradec Králové má v kádru dva odchovanec SK Sigma, jsou to brankář Michal Reichl a stoper Ondřej Ševčík. Na Hané také působil útočník Pavel Dvořák. V olomoucké mládeži také jednu sezónu nastupoval záložník Vojtěch Smrž.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FC Hradec Králové se hraje v neděli 12. února od 15.00 (rozhodčí Jan Všetečka – Jiří Pečenka, Petr Líkař).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Trefil – Vraštil, Beneš, Pokorný – Navrátil, Ventúra, Breite, Fortelný, Zmrzlý– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.
Hradec Králové: Reichl - Klíma, Čech, Leibl - Gabriel, Pudhorocký, Smrž, Kodeš, Novotný - Ryneš, Matěj Koubek. Trenér Miroslav Koubek.

Další články