Zde může být vaše reklama.

Duel proti poslednímu 21. kolo: Sigma hraje doma s Pardubicemi

21. kolo: Sigma hraje doma s Pardubicemi

foto: Petr Pelíšek

24. 02. 2023 - 15:00

Fotbalisté SK Sigma Olomouc v dosavadních čtyřech jarních kolech FORTUNA:LIGY uhráli čtyři nerozhodné výsledky. Poslední únorovou neděli by to měli změnit, hrají doma na Andrově stadionu a poprvé na jaře budou jasný favorit. Za soupeře mají Hanáci Pardubice, tedy aktuálně poslední celek tabulky české elitní soutěže.

Sigma ale bude muset být mimořádně obezřetná, protože Pardubice začaly jarní boj o udržení ostře. Ze čtyř kol uhrály sedm bodů, prohrály jen se Slavií Praha. Východočechy trénuje odchovanec SK Sigma Radoslav Kováč, tým ze středu pole diriguje Kamil Vacek, další slavný olomoucký odchovanec. V kádru ještě další odchovanec Sigmy, je to brankář Jakub Markovič. Pardubickým hráčem je také záložník Tomáš Zahradníček, který byl ale přeřazen do béčka.

"V lize nejsou snadní soupeři. Potvrzuje se to v každém kole. Pardubice na jaře porazily Mladou Boleslav a Zlín. Čtyři remízy už jsou za námi, chceme vyhrát, to je naprosto jasné. Výkony nebyly špatné, ale dál je chceme vylepšovat. Chceme být produktivnější a efektivnější," řekl Jiří Saňák, asistent trenéra SK Sigma.

V olomoucké sestavě v předchozím kole ze zdravotních důvodů chyběli záložník Jan Fortelný a útočník Jakub Přichystal, duel v Liberci minulý víkend nedohráli útočníci Antonín Růsek a Mojmír Chytil. První střídal deset minut před přestávkou, druhý dvacet minut před koncem. Je tedy možné, že Sigma bude v neděli oslabena.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FK Pardubice se hraje v neděli 26. února od 15.00 (rozhodčí Lukáš Nehasil – Jakub Hrabovský, Karel Mikeska).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Trefil – Vraštil, Beneš, Pokorný – Navrátil, Ventúra, Breite, Fortelný, Zmrzlý– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.
Pardubice: Nita – Kostka, Vlček, Hranáč, Chlumecký – Helešic, Hlavatý, Vacek, Janošek, Pikul – Černý. Trenér Radoslav Kováč.

Další články