Zde může být vaše reklama.

Hrají u mistra 22. kolo: Sigma jede do Plzně

22. kolo: Sigma jede do Plzně

foto: Petr Pelíšek

03. 03. 2023 - 15:00

Pět na jaře odraných kol, pět remíz. To je letošní bilance fotbalistů SK Sigma Olomouc v mistrovských zápasech. I přes sérii nerozhodných výsledků se Hanáci drží stále v první šestce. Ale samozřejmě by rádi, aby k tomu taky byly nějaké výhry. Ve dvaadvacátém dějství FORTUNA:LIGY budou o tři body bojovat v Plzni s úřadujícím mistrem.

Hanáci v týdnu posílili, zpět do SK Sigma se vrátil záložník Martin Pospíšil, odchovanec klubu, který v roce 2012 pomohl k zisku domácího poháru, první trofeje v historii klubu. Měl by pomoci vylepšit ofenzivu týmu zkušenostmi z více než tří stovek zápasů v první české a polské lize. „S Martinem jsme byli v kontaktu delší dobu a vždycky se bavili o tom, že by se ve správný čas do Sigmy mohl vrátit. Typologicky je to hráč, kterého jsme v zimě hledali. Když se objevila možnost ho získat, začali jsme na tom intenzivně pracovat. Trvalo to několik týdnů, nakonec se to povedlo. Jsme moc rádi, že je tady,“ řekl Ladislav Minář, sportovní manažer SK Sigma.

„Víme zhruba jakým způsobem nebo stylem může Olomouc hrát a chceme na to být připravení. A hrajeme opět doma, takže musíme navázat na výsledky a výkony z těch posledních zvládnutých zápasů. Samozřejmě se to neobejde bez bojovnosti a důrazu a samozřejmě kvality v útočné fázi a zakončení,“ řekl Pavel Horváth, asistent plzeňského trenéra.

Plzeň má v kádru tři odchovance SK Sigma, jsou to stoper Václav Jemelka, záložník Lukáš Kalvach a útočník Tomáš Chorý. Na Hané působil ještě záložník Václav Pilař.

Utkání FC Viktoria Plzeň versus SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 4. března od 15.00 (rozhodčí Dominik Starý – Jaroslav Kubr, Lukáš Slavíček).

Pravděpodobné sestavy
Plzeň: Staněk – Holík, Hejda, Jemelka, Havel – Bucha, Květ – Kopic, Vlkanova, Sýkora  – Chorý. Trenér Michal Bílek.
SK Sigma Olomouc: Trefil – Vraštil, Beneš, Pokorný – Navrátil, Ventúra, Breite, Zorvan, Zmrzlý– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články